Σουηδία: Οι ταξιδιώτες μπορούν πλέον να έρχονται χωρίς test covid-19

H χώρα καταγράφει ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού καθημερινά

Οι ταξιδιώτες που καταφτάνουν στη Σουηδία δεν θα απαιτούνται πλέον να επιδεικνύουν ένα αρνητικό τεστ κορωνοϊού για να εισέλθουν στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Μετάλλαξη Όμικρον: Αυτά είναι τα συμπτώματα που εμφανίζουν οι ασθενείς

Η Σουηδία εισήγαγε στις 28 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους ένα μέτρο που απαιτούσε ένα πρόσφατο αρνητικό τεστ, σε μια προσπάθεια να επιβραδύνει την εξάπλωση της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον. Έκτοτε, η Σουηδία καταγράφει επανειλημμένα καθημερινά ρεκόρ αριθμού κρουσμάτων με την Όμικρον να είναι πλέον η κυρίαρχη παραλλαγή του νέου κορωνοϊού.

«Καίγεται» η Ευρώπη με κορωνοϊό και ασυνήθιστα μακρά περίοδο γρίπης

«Οι ταξιδιώτες δεν θεωρείται πλέον ότι θέτουν ιδιαίτερο κίνδυνο να επηρεάσουν την εξάπλωση της Όμικρον στη Σουηδία», ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.

Ο κορωνοϊός μπορεί να επηρεάσει τον εγκέφαλο - Τα ανησυχητικά συμπτώματα

Η χώρα καταγράφει περισσότερα από 20.000 ημερήσια κρούσματα τις τελευταίες ημέρες, αριθμός σχεδόν διπλάσιος από τα ρεκόρ που καταγράφονταν στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας. Ο αριθμός των κρουσμάτων έχει ασκήσει πίεση στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης, αλλά όχι στον ίδιο βαθμό όπως πριν τον εμβολιασμό του πληθυσμού.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top