House of Gucci: Η ιστορία της «μαύρης» χήρας και δολοφόνου που έγινε ταινία

Η Lady Gaga στον ρόλο της εκδικητικής Patricia στο «House of Gucci»

H Lady Gaga στην πρεμιέρα της ταινίας «House of Gucci» στο Hollywood

Πριν από περίπου 27 χρόνια, στις 27 Μαρτίου του 1995, δύο σφαίρες στην πλάτη και μία στο κεφάλι κόστισαν τη ζωή του τελευταίου διαδόχου της οικογένειας Gucci. Η δολοφόνος του, όμως, ήταν και ... η χήρα του. Η απίστευτη ιστορία κάνει πρεμιέρα σήμερα στη μεγάλη οθόνη με την ταινία «House of Gucci» και πρωταγωνίστρια την υπερταλαντούχα Lady Gaga. 

House of Gucci

H Lady Gaga στα γυρίσματα της νέας ταινίας για την δολοφονία του Maurizio Gucci

Η ιστορία της θρυλικής οικογένειας Gucci 

Ο Maurizio Gucci είχε κληρονομήσει την ομώνυμη ιταλική εταιρεία – κολοσσό της μόδας, την οποία ίδρυσε το 1921 στην Φλωρεντία ο παππούς του, Guccio Gucci. O οίκος μόδας πέρασε από τον ιδρυτή στους δύο γιους του, Aldo και Rodolfo, με τον δεύτερο, ωστόσο, να έχει αποξενωθεί από την οικογένεια .

Στα τέλη της δεκαετίας του ’60, ο 20χρονος Maurizio γνώρισε την Patricia Regianni, την οποία όλη η οικογένειά του κατέκρινε, καθώς θεωρούσαν πως ήθελε τον Maurizio μόνο για τα χρήματα και το όνομα που έφερε. Ο πατέρας του, Rodolfo, τον έβαλε να επιλέξει ανάμεσα στην εταιρεία και τη σχέση του με την Patricia, με τον Maurizio να παντρεύεται την Patricia το 1972.

Όταν, μάλιστα, έφεραν στον κόσμο την πρώτη τους κόρη, η Patricia πίεσε τον σύζυγό της να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με την οικογένειά του. Έτσι, ο Maurizio μίλησε με τον πατέρα του και τον έπεισε πως μπορεί και θέλει να ηγηθεί του οίκου μόδας. Βέβαια, η υπόλοιπη οικογένεια δεν ευχαριστήθηκε με την επιστροφή του, καθώς ήταν πολύ ανταγωνιστικός. Ο Maurizio μετά από λίγα χρόνια στην ηγεσία της εταιρείας Gucci, καταγγέλει τον θείο του, Aldo, για ξέπλυμα χρήματος και τον στέλνει στη φυλακή. Ο Maurizio, όμως, στοχεύει στο να διώξει όλα τα ξαδέρφια του από την εταιρεία, με τον θάνατο του πατέρα του το 1983 να τον διευκολύνει σημαντικά ως προς αυτό. Με διάφορους τρόπους, αναγκάζει τα ξαδέρφια του να πουλήσουν τα μερίδια των μετοχών τους και γίνεται ο απόλυτος κυρίαρχος. 

Η κρίση στον γάμο του

Παράλληλα με τις δολοπλοκίες στο εσωτερικό της εταιρείας, η προσωπική ζωή του Maurizio Gucci περνούσε επίσης κρίση. Το 1984, ο 36χρονος πρόεδρος του οίκου μόδας εγκαταλείπει το σπίτι, τη σύζυγο και τις δύο κόρες του. Αν και επίσημα δεν είχαν χωρίσει, ο Maurizio έδινε στην Patricia περίπου ένα εκατομμύριο δολάρια το μήνα εν είδει διατροφής. Ωστόσο, οι μέρες της προεδρίας του στην εταιρεία δεν ευδοκιμούσαν και σταδιακά η «διατροφή» μειωνόταν, γεγονός που δυσαρεστούσε ιδιαίτερα την Patricia. Γι' αυτό τον λόγο, προσπάθησε να τον κερδίσει πίσω, χωρίς επιτυχία.  Το 1994, μαθαίνει ότι ο Maurizio προσπαθεί να πουλήσει το μερίδιο του στην εταιρεία και ότι σπεύδει τα χαρτιά του διαζυγίου τους, προκειμένου να παντρευτεί μια άλλη γυναίκα. 

Maurizio Gucci/ Apimages

Τότε, αποφασίζει να κινηθεί γρήγορα προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι κόρες της θα ήταν η μόνες κληρονόμοι της περιουσίας. Με τη βοήθεια μιας φίλης της, η οποία θεωρείτο μέντιουμ, προσλαμβάνει δύο επαγγελματίες δολοφόνους για να σκοτώσουν τον Maurizio. H σοκαριστική δολοφονία του μεγιστάνα του οίκου Gucci συνέβη στις 27 Μαρτίου του 1995. 

Η καταδίκη της «μαύρης χήρας»

Έπειτα από δύο χρόνια μάταιας έρευνας, η αστυνομία λαμβάνει ένα νέο στοιχείο για τον ένα δολοφόνο το 1997. Δεν αργούν μέχρι να φτάσουν στα ίχνη της Patricia. H είδηση κάνει τον γύρο του κόσμου, με τη «μαύρη χήρα» να καταδικάζεται σε 29 χρόνια φυλάκισης. 

H δίκη της Patricia Regianni/ apimages

Παρόλα αυτά, η έκβαση των γεγονότων δεν ικανοποίησε πλήρως την κοινή γνώμη. Αυτό διότι η Patricia μεταφέρθηκε σε φυλακές πολυτελείας όπου είχε όλες τις ανέσεις. Διέθετε ιδιωτικό κελί, ηλεκτρονικές συσκευές, συχνές επισκέψεις και καλή μεταχείριση.

Στην πρώτη έφεση που άσκησε, η ποινή της μειώθηκε σε 26 χρόνια. Οι δύο κόρες της, που ήταν εξ αρχής στο πλευρό της, δεν σταμάτησαν το δικαστικό αγώνα. Το 2011, κι ενώ η μητέρα τους είχε εκτίσει 13 χρόνια, πέτυχαν να αφεθεί ελεύθερη υπό τον όρο ότι θα έκανε κοινωνική εργασία. Η απάντηση της Patricia ήταν αποστομωτική και ενδεικτική του χαρακτήρα της. «Δεν έχω δουλέψει ποτέ στη ζωή μου και δε σκοπεύω να ξεκινήσω τώρα». Προτίμησε να παραμείνει στη φυλακή. Τουλάχιστον για πέντε χρόνια ακόμα. Το 2016 η Πατρίτσια Ρετζιάνι ανέκτησε οριστικά την ελευθερία της. Λόγω καλής διαγωγής, αποφυλακίστηκε έχοντας εκτίσει 18 χρόνια από την ποινή της. 

Πρεμιέρα για το «House of Gucci»

Η συγκλονιστική ιστορία θα έγινε ταινία με την Lady Gaga στο ρόλο της εκδικητικής χήρας και υπό τη σκηνοθετική ματιά του Ρίντλεϊ Σκοτ. Το σενάριο της ταινίας βασίζεται στο βιβλίο του Roberto Bentivegna «Ο οίκος Gucci: Μια αισθησιακή ιστορία δολοφονίας, τρέλας, λάμψης και φθόνου».

House of Gucci

Φωτογραφία από τα γυρίσματα της νέας ταινίας για την δολοφονία του Maurizio Gucci

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top