Καπιτώλιο: «Κύμα» παραιτήσεων από αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ

Φεύγουν ο ένας μετά τον άλλο μετά το χάος

Όλο και περισσότεροι αξιωματούχοι εγκαταλείπουν την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ μετά το χάος που επικράτησε στο Καπιτώλιο την Τετάρτη.

Ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας στον Λευκό Οίκο Ματ Πότινγκερ, υπέβαλε την παραίτησή του. 

Παραιτήθηκε και η υπουργός Μεταφορών, Ελέιν Τσάο. Η Τσάο, σύζυγος του ηγέτη της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στην Γερουσία Μιτς Μακόνελ, δήλωσε πως η παραίτησή της θα τεθεί σε ισχύ την Δευτέρα. Η επίθεση «με προβλημάτισε έντονα με έναν τρόπο που απλά δεν μπορώ να παραβλέψω», τόνισε.

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Τέσσερις νεκροί – Εξετάζεται η καθαίρεση Τραμπ

Την παραίτησή του υπέβαλε χθες ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας στον Λευκό Οίκο Ματ Πότινγκερ. Από τη μεριά του, ο προϊστάμενος του Πότινγκερ, Ρόμπερτ Ο’Μπράιαν, δε σχεδιάζει να παραιτηθεί.

Την Τετάρτη παραιτήθηκαν επίσης δύο υψηλόβαθμοι σύμβουλοι της Πρώτης Κυρίας Μελάνια Τραμπ. Η Στέφανι Γκρίσαμ παραιτήθηκε από τα καθήκοντα που είχε ως προσωπάρχης της Πρώτης Κυρίας.

«Ήταν τιμή μου που υπηρέτησα τη χώρα στον Λευκό Οίκο. Είμαι πολύ περήφανη που συμμετείχα στην αποστολή της κας Τραμπ να βοηθήσουμε παιδιά σε όλο τον κόσμο και περήφανη για τα πολλά επιτεύγματα αυτής της κυβέρνησης», ανέφερε η Γκρίσαμ σε ανακοίνωση.

Καπιτώλιο: Ποια ήταν η γυναίκα που έπεσε νεκρή από αστυνομικά πυρά

Την παραίτησή της έχει υποβάλει και η Ρίκι Νισέτα, αξιωματούχος του Λευκού Οίκου αρμόδια για τις επίσημες κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου Σάρα Μάθιους, όπως δήλωσαν δύο πηγές στο Reuters. Σύμφωνα με μία πηγή, στον Λευκό Οίκο ακούγεται ότι ίσως παραιτηθεί και ο αναπληρωτής προσωπάρχης Κρις Λίντελ.

Υπενθυμίζεται ότι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη χθεσινή εισβολή στο Καπιτώλιο. Μια γυναίκα τραυματίστηκε θανάσιμα από σφαίρα αστυνομικού ενώ πολλοί από τους πολιτικούς φυγαδεύτηκαν.

ΗΠΑ: Ποιος είναι ο «Σαμάνος» που εισέβαλε στο Καπιτώλιο

Οι εικόνες χάους κάνουν τον γύρο του κόσμου. Ο Μπάιντεν μίλησε προς όλους τους Αμερικανούς, τονίζοντας ότι η δημοκρατία των ΗΠΑ δέχεται επίθεση, τη στιγμή που ο Τραμπ έμενε αμέτοχος για μεγάλο διάστημα.

Μετά από το διάγγελμα Μπάιντεν, προχώρησε σε ένα μαγνητοσκοπημένο μήνυμα μέσω Twitter στο οποίο καλούσε τους διαδηλωτές να γυρίσουν σπίτι, επιμένοντας ωστόσο ότι «τους έκλεψαν τις εκλογές».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top