Δείτε τις δέκα ομορφότερες γειτονιές του κόσμου!

Σύμφωνα με λίστα του ταξιδιωτικού περιοδικού «Time out»

Astoria, New York

Όταν σκεφτόμαστε το επόμενο ταξίδι μας στο εξωτερικό, το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι τα διάσημα αξιοθέατα της πόλης που θα επισκεφθούμε ή τα εστιατόρια της περιοχής, στα οποία επιβάλλεται να φάμε.

Μήπως, όμως, μπορούμε να γνωρίσουμε έναν προνορισμό μέσα από τις ομορφότερες γειτονιές του; Μέσα από μικρές γωνιές που θα θυμόμαστε για πάντα; 

Χωρίς να είναι ιδιαίτερα τουριστικές, και έχοντας να προσφέρουν κάτι ακόμα και στον πιο επιλεκτικό επισκέπτη, αυτές είναι οι δέκα πιο αξιοθαύμαστες γειτονιές του πλανήτη, σύμφωνα με λίστα του ταξιδιωτικού περιοδικού «Τime out»:

10. Pilsen, Σικάγο

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Eating our way through the day #xicago #pilsenchicago

A post shared by Christy Duane Valencia (@newvalencia) on

Έχει πάρει το όνομά της από της αντίστοιχη πόλη της Τσεχίας, και αποτελεί πόλο έλξης για τους λάτρες της τέχνης αλλά και του καλού φαγητού, καθώς η τοπική κοινότητα Μεξικανών έχει εστιατόρια με υπέροχα γεύματα σε κάθε γωνιά.

9. Embajadores, Μαδρίτη

Καμία άλλη γειτονιά της Μαδρίτης δε διαθέτει τόση ζωντάνια. Αξίζει να επισκεφτείτε το ιστορικό παζάρι του El Rasto , όπου θα γευτείτε τοπικά εδέσματα.

8. Astoria, Νέα Υόρκη

Μια γειτονιά που οι περισσότεροι απο μας έχουμε ακούσει, αφού οι Έλληνες και οι Ιταλοί αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού της. Πρόκειται για ένα σημείο πολυπολιτισμικής ομορφιάς.

7. Strasbourg-Saint-Denis, Παρίσι

Όπως είχε πει και η Audrey Hepburn, το Παρίσι είναι πάντα καλή ιδέα! Πόσο μάλλον αν είναι να επισκεφτείτε αυτην την περιοχή, όπου βρίσκεται κοντά σε πολλά γνωστά αξιοθέατα, αλλά προσφέρει και πολύ ιδιαίτερη νυχτερινή ζωή.

6. The Waterfront, Χόμπαρτ 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cara Chen (@carachanchanchan) on

Η Hobart είναι πόλη της Αυστραλίας με τεράστια πολιτιστική κληρονομιά αλλά και θαυμαστά αξιοθέατα. Φανταστείτε απλώς πως κάνετε μια βόλτα στο πανέμορφο λιμάνι του Waterfront...

5. Historic Filipinotown, Λος Άντζελες 

Οι κοινότητες Ασιατών Αμερικανών διαθέτουν πλούσια κουλτούρα. Το «Time out» σημειώνει ότι η γειτονιά έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών τα τελευταία χρόνια, με το καταπληκτικό φαγητό και τα όμορφα τοπία της.

4. Wedding, Βερολίνο

Αν και είναι γνωστή για το ότι «παρτάρει» κάθε μέρα, οι δρόμοι του Wedding είναι τόσο ήσυχοι και όμορφοι που θα σας εγγυηθούν την ξεκούρασή σας, κλείνοντας πίσω σας την πόρτα από κάποια μπυραρία. Επισκεφτείτε τη λίμνη Plötzensee και το πάρκο Volkspark Rehberge και δε θα χάσετε.

3. Onikan, Λάγκος 

Η μεγαλύτερη πόλη της Νιγηρίας, το Lagos, φιλοξενεί πολλούς καλλιτέχνες,  συγγραφείς και σχεδιαστές, οι οποίοι δίνουν μία διαφορετική αύρα στον αέρα της Onikan. Αν καταφέρετε να την επισκεφτείτε, θα μαγευτείτε από το Εθνικό Μουσείο της Νιγηρίας αλλά και την Γκαλερί Relle, η οποία περιέχει έργα μοντέρνας τέχνης.

2. Shimokitazawa, Tόκιο 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Neonsutorīto...

A post shared by ⚡️RO⚡️ (@rocantdance) on

Ότι είναι το Brooklyn για τη Νέα Υόρκη, είναι και η Shimokitazawa για το Τόκυο. Αποφύγετε την υπερβολική πολυκοσμία της πρωτεύουσας της Ιαπωνίας, απολαμβάνοντας παράλληλα ό,τι καλύτερο έχει να σας προσφέρει η πόλη: εξαιρετικά εστιατόρια, τεράστια μαγαζιά για shopping και άλλα πολλά.

1. Arroios, Λισαβόνα

Πολλοί λένε πως η Λισαβόνα είναι η ομορφότερη πόλη του κόσμου. Το σίγουρο είναι πως στο Arroios μπορεί κανείς να περάσει φανταστικά. Η γειτονιά αυτή φημίζεται για τα παραδοσικά πιάτα με θαλασσινά, τους εξαιρετικά φιλόξενους ντόπιους και τους πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς που συνθέτουν τη δυναμική κουλτούρα της.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top