Η Τουρκία παρέλαβε τους S-400

Εντυπωσιακές εικόνες δημοσίευσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας

εικόνα από την παραλαβή

Στην Τουρκία έφτασαν την Παρασκευή τα πρώτα τμήματα του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400 και το τουρκικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες. 

Ρωσικά Antonov μετέφεραν στην Τουρκία τα πολυσυζητημένα αντιαεροπορικά συστήματα. Στις φωτογραφίες φαίνονται στρατιωτικά οχήματα, όπως και ένα βαρύ φορτηγό που μεταφέρει τμήμα του συστήματος S-400.

«Η παράδοση του πρώτου φορτίου εξοπλισμού του αντιαεροπορικού συστήματος S-400 ξεκίνησε στις 12 Ιουλίου στην αεροπορική βάση Μούρτεντ στην Άγκυρα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΑΜ. 

Η παραλαβή θα συνεχισθεί τις προσεχείς ημέρες, διευκρίνισε το Διευθυντήριο της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας.

Την περασμένη Τετάρτη η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Μόργκαν Ορτέιγκους, επανέλαβε ότι οι συνέπειες για την Τουρκία με την αγορά των S-400, θα είναι «πραγματικές και αρνητικές».

Σημειώνεται ότι από την ώρα που ξεκίνησε η η παράδοση των S-400 στην Άγκυρα, η τουρκική λίρα καταγράφει πτώση.

Σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Milli Gazete», η Άγκυρα σχεδιάζει να αναπτύξει την πρώτη συστοιχία των S-400 στην επαρχία Σανλιούρφα στο μέσο περίπου των μήκους 910 χλμ. συνόρων της με τη Συρία, σε μια περιοχή που βρίσκεται κοντά στο συριακό χωριό Ασμέ, όπου βρίσκεται ο τάφος του Σουλεϊμάν Σαχ, παππού του ιδρυτή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές η κίνηση αυτή της Τουρκίας ευθυγραμμίζεται με την ευρύτερη στρατηγική της για τους S-400.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top