Το γεωτρύπανο της Exxon Mobil εισήλθε στην Κυπριακή ΑΟΖ

Προβληματισμός στην Τουρκία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες μπήκαν ακόμη πιο δυναμικά στο παιχνίδι των γεωτρήσεων, παρέχοντας ισχυρή στήριξη στην Ελλάδα και στέλνοντας ένα αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα. Το γεωτρύπανο της Exxon Mobil εισήλθε στο οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ.

Το γεωτρύπανο της Exxon Mobil εισήλθε στην Κυπριακή ΑΟΖ. Το θηρίο Stena IceMax της Έxxon Mobil από τις Κανάριες νήσους έχει πλέον αγκιστρώσει  στην κυπριακή ΑΟΖ. 

Το υπερσύγχρονο πλωτό γεωτρύπανο είναι ικανό να λειτουργήσει σε βάθη νερού έως και 10.000 πόδια. Έχει μήκος 228 μέτρα, πλάτος 42.

Διαθέτει δικό ελικοδρόμιο ενώ μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 180 άτομα προσωπικό.  

Το τέρας των ΗΠΑ  έχει διπλό πύργο και τρυπάνι. Είναι σχεδιασμένο ειδικά για να αντέχει στις πιο αντίξοες κλιματικές συνθήκες του κόσμου, κυρίως στην Ανταρκτική. Λειτουργεί σε θερμοκρασίες έως -30 βαθμούς όπως και σε μεγάλες γεωλογικές πιέσεις. 

Ώρα μηδέν για τη γεώτρηση της Exxon Mobil στο οικόπεδο 10 - Αντιτορπιλικό των ΗΠΑ στην ΑΟΖ

Η περιοχή της γεώτρησης έχει δεσμευθεί από το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης με την δημιουργία τεσσάρων ζωνών ασφαλείας.

Προβληματισμός στην Τουρκία για το γεωτρύπανο της Exxon Mobil

ΗΠΑ, Ισραήλ, Ελλάδα Αίγυπτος και Κύπρος απέναντι στη Τουρκία. Το ενεργειακό και στρατηγικό παιχνίδι,  έχει ξεκινήσει με τον Ερντογάν να κοιτά στρiμωγμένος τις εξελίξεις.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top