Tραμπ μετά τη συνάντηση με Πούτιν: «Μια καλή αρχή για όλο τον κόσμο»

Ο Ρώσος Πρόεδρος έστησε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ για μια ολόκληρη ώρα

«Καλή αρχή» χαρακτήρισε ο Ντόναλντ Τραμπ την κατ΄ιδίαν συνάντηση που είχε σήμερα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στη Φινλανδία, με στόχο την άμβλυνση της έντασης μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Μόσχας.

«Πιστεύω ότι είναι μια καλή αρχή. Μια πολύ καλή αρχή για όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους στο τέλος αυτής της ιστορικής κατ΄ ιδίαν συνάντησης που διήρκησε πάνω από δύο ώρες μέσα σε ένα σαλόνι του προεδρικού μεγάρου στη φινλανδική πρωτεύουσα. 

Οι δύο ηγέτες υποδέχτηκαν στη συνέχεια τις αντίστοιχες αντιπροσωπείες τους για διευρυμένες συνομιλίες πριν από την κοινή συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν.

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΣΤΗΣΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ - ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΗΓΕΤΩΝ

Μία ώρα έστησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν τον Ντόναλντ Τραμπ, που τον περίμενε για να ξεκινήσει η πολυαναμενόμενη σύνοδος Ρωσίας – ΗΠΑ στο Ελσίνκι, με τον Αμερικανό πρόεδρο να γίνεται μπουρλότο.

Ο Πούτιν, που μάλλον δε βιαζόταν και πολύ για τη σύνοδο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Ελσίνκι στις 13:03, ενώ κανονικά στις 13:00 ο Φινλανδός πρόεδρος θα υποδεχόταν τους δύο προέδρους στο Προεδρικό Μέγαρο για να ξεκινήσει η σύνοδος. 

Το πρόγραμμα τελικά πήγε μία ώρα πίσω με τον Ντόναλντ και τη Μελάνια να έχουν στηθεί και να περιμένουν. 

Όπως μεταδίδει το BBC, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν ήθελε να φύγει από το ξενοδοχείο μέχρι να φτάσει στο προεδρικό μέγαρο ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Μάλιστα για να πάρει το αίμα του πίσω καθυστέρησε κι εκείνος με τη σειρά του να φτάσει στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η συνάντηση των δύο ηγετών ξεκίνησε σε τεταμένο κλίμα, με τον Ντόναλντ Τραμπ να εμφανίζεται μπροστά στους δημοσιογράφους με βλοσυρό ύφος, χωρίς να κρύβει την ενόχλησή του για το στήσιμο. 

Ο Πούτιν πάλι είπε ότι είναι ευχαρίστησή του που συναντά τον Αμερικανό πρόεδρο και εκείνος με τη σειρά του τον συνεχάρη για την άρτια διοργάνωση του Μουντιάλ. 

Αναφορικά με τις αμερικανορωσικές σχέσεις ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε:

«Έχουμε τεράστιες ευκαιρίες μαζί, δεν τα πηγαίναμε καλά εδώ και χρόνια. Κι είναι καλό να τα πηγαίνουμε καλά, αυτό θέλει κόσμος. Διαθέτουμε το 90% των πυρηνικών όπλων του πλανήτη κι αυτό δεν είναι καλό».

Λίγο πριν αποχωρήσουν για τη συνάντησή τους οι δύο ηγέτες έδωσαν τα χέρια σε μια ψυχρή χειραψία που κράτησε περίπου τρία δευτερόλεπτα, με τους δυο τους να είναι σφιγμένοι και αγέλαστοι.
 

Πηγή: Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top