Μετά την «ψυχρολουσία» προετοιμάζεται συνάντηση Τραμπ και Κιμ

Ανώτατοι αξιωματούχοι των δυο χωρών επισκέφτηκαν τη χώρα για να καθορίσουν τις λεπτομέρειες

Δείτε στο video την άφιξη ανώτατων Αμερικανών αξιωματούχων στη Βόρεια Κορέα

 

Η μια ανατροπή μετά την άλλη γίνεται με τη συνάντηση Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν στην ιστορική Σύνοδο της Σιγκαπούρης.

Μπορεί τις προηγούμενες ημέρες ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας να υπέστη «ψυχρολουσία» από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ όταν με επιστολή του ανακοίνωσε ξαφνικά ότι ακυρώνεται η προγραμματισμένη τους συνάντηση για τις 12 Ιουνίου, όμως φαίνεται πως τα πράγματα άλλαξαν… ξανά.

Νεότερες πληροφορίες από τα διεθνή ΜΜΕ, θέλουν τους δυο ηγέτες να συναντώνται τελικά στις 12 Ιουνίου στη Σύνοδο της Σιγκαπούρης.

Σε αυτό βοήθησε και η έκτακτη και εντελώς ξαφνική συνάντηση που είχε το Σαββατοκύριακο ο Κιμ Γιονγκ Ουν με τον ηγέτητης Νότιας Κορέας, Μουν Τζε-ιν. Σε αυτήν ο Κιμ του μετέφερε την επιθυμία του να τα «βρει» με τον Τραμπ και να λύσουν τις διαφορές τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κιμ σε Τραμπ: «Είμαι αποφασισμένος να σε συναντήσω. Να λύσουμε τις διαφορές μας»

Τα αλλάζει παλι ο Τραμπ και λέει ότι μπορεί να συναντηθεί με τον Κιμ

Ο Κιμ κατέστρεψε τα πυρηνικά και λίγο μετά ο Τραμπ ακύρωσε τη συνάντηση μαζί του

ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΙΣ ΗΠΑ Ο ΠΡΩΗΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ

 

Ο πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας κατασκοπείας της Βόρειας Κορέας, νυν ανώτατος κρατικός αξιωματούχος Κιμ Γιονγκ Τσολ κατευθύνεται προς την Ουάσινγκτον έπειτα από μια στάση που έκανε στο Πεκίνο, πιθανότατα προκειμένου να διεξαγάγει συνομιλίες με αμερικανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους όσον αφορά τη σύνοδο κορυφής ανάμεσα στον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν και τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ τη 12η Ιουνίου στη Σιγκαπούρη, μετέδωσε το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Γιονάπ την Τρίτη.

Ο Κιμ Γιονγκ Τσολ διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στις συνομιλίες με τη Νότια Κορέα και η επίσκεψή του στις ΗΠΑ αποτελεί ακόμη μια ένδειξη ότι οι προετοιμασίες για την ιστορική σύνοδο κορυφής εντείνονται.

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

 

Κορυφαίος συνεργάτης του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν έφθασε στη Σιγκαπούρη το βράδυ της Δευτέρας, μετέδωσε η δημόσια ιαπωνική τηλεόραση NHK σήμερα, κάτι που ερμηνεύεται ως ακόμα μία ένδειξη ότι η σύνοδος κορυφής του ηγέτη της χώρας αυτής και του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, η πραγματοποίηση της οποίας είχε τεθεί υπό αμφισβήτηση τις τελευταίες ημέρες, θα γίνει.

Ο Κιμ Τσανγκ Σον, ο de facto προσωπάρχης του Κιμ, μετέβη αεροπορικώς στη Σιγκαπούρη μέσω Πεκίνου το βράδυ της Δευτέρας, σύμφωνα με τις πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕ ΚΑΙ ΟΜΑΔΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ

 

Ταυτόχρονα μια ομάδα αμερικανών κυβερνητικών αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένου του αναπληρωτή προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Τζο Χέιγκιν, αναχωρούσε από την αεροπορική βάση Γιοκότα της Ιαπωνίας για τη Σιγκαπούρη, σύμφωνα με το NHK.

Η αμερικανική προεδρία έχει επιβεβαιώσει ότι μια ομάδα αξιωματούχων θα συναντηθεί με Βορειοκορεάτες στη Σιγκαπούρη.

Οι πληροφορίες αυτές καθιστούν σαφές ότι η προετοιμασία για την ιστορική σύνοδο, που προγραμματίζεται να διεξαχθεί τη 12η Ιουνίου, προχωρούν μολονότι ο Τραμπ την ακύρωσε την περασμένη εβδομάδα αλλά μία ημέρα μετά ανακοίνωσε ότι επανεξετάζει το θέμα και αξιωματούχοι των κυβερνήσεων των δύο κρατών συναντώνται για να καθοριστούν οι λεπτομέρειες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top