Γερμανία: Συνελήφθη ύποπτος που πλησίασε την Μέρκελ - Φώναζε «Αλλάχ Ακμπάρ»

H Μέρκελ εξελέγη για τέταρτη φορά καγκελάριος - Nέα ενημέρωση: 15/03/18 16:38

Οι άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας που είχαν αναλάβει την αστυνόμευση της ορκωμοσίας της Άγγελα Μέρκελ και του νέου υπουργικού συμβουλίου της, συνέλαβαν έναν άνδρα ο ο οποίος πλησίασε με ύποπτο τρόπο την καγκελάριο την ώρα που αποχωρούσε από το κτίριο του κοινοβουλίου.

Ο άνδρας αυτός, ο οποίος φέρεται ότι φώναζε «Αλλάχ Ακμπάρ» (Ο Θεός είναι μεγάλος στα αραβικά), ενώ πλησίαζε τη Μέρκελ, ακινητοποιήθηκε από δύο μέλη της ασφάλειας, σύμφωνα με ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από τη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Λίγο νωρίτερα, η Μέρκελ και οι υπουργοί της είχαν ορκιστεί ενώπιον του προέδρου της Μπούντεσταγκ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η επανεκλογή της Μέρκελ

 

Το πρωί της Τετάρτης έγινε η επανεκλογή της Άγκελα Μέρκελ από το κοινοβούλιο στο αξίωμα της καγκελάριου. Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, η Μέρκελ μετέβη στις 12 μ. μ. (ώρα Ελλάδας) στο προεδρικό μέγαρο, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ της παρέδωσε σύμφωνα με το Σύνταγμα, την επιστολή διορισμού.

Μετά την επιστροφή της στο Ράιχσταγκ, στο κτήριο της βουλής, ακολούθησε στη 1 μ. μ. η ορκωμοσία της. Κατόπιν επέστρεψε με τους νέους υπουργούς στο προεδρικό μέγαρο όπου παρέλαβαν επίσης τις επιστολές διορισμού. Στις 2.30 μ.μ. ακολούθησε η ορκωμοσία των υπουργών στο κοινοβούλιο. Στις 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ενώ αύριο η καγκελάριος θα επισκεφθεί το Παρίσι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top