Θερμοκρασίες Σιβηρίας στην Ευρώπη - Δύο νεκροί από το κρύο

Ιταλία, Ρουμανία και Πολωνία «στην κατάψυξη» - Νέα ενημέρωση: 20:44

Σφοδρό κύμα ψύχους πλήττει μεγάλο μέρος της Ευρώπης προκαλώντας θανάτους αλλά και σοβαρά προβλήματα σε εκατομμύρια πολίτες

Συνθήκες Σιβηρίας στην Ευρώπη. Στην Ιταλία το χιόνι έχει καλύψει τη Ρώμη. Πολλά σχολεία παραμένουν κλειστά. Το Κολοσσαίο η Φοντάνα ντι Τρέβι αλλά και η Βασιλική του Αγίου Πέτρου έχουν ντυθεί στα λευκά. Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια που η Αιώνια Πόλη αντιμετωπίζει τέτοια κακοκαιρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πρωτοφανής χιονοθύελλα στη Ρώμη! Κλειστά σχολεία, προβλήματα στα δρομολόγια τρένων και λεωφορείων

Οι αρχές καλούν τον στρατό να βοηθήσει στον καθαρισμό των δρόμων.

Μόνο ένας διάδρομος λειτουργεί στο μεγαλύτερο  αεροδρόμιο της Ρώμης, το Φιουμιτσίνο. Το δεύτερο αεροδρόμιο της ιταλικής πρωτεύουσας το Τσιαμπίνο έκλεισε στη διάρκεια της νύκτας.

Η πόλη, ζήτησε από άλλες περιοχές να στείλουν εκχιονιστικά για να βοηθήσουν στον καθαρισμό των δρόμων.

Πολωνία: Δύο νεκροί από το κρύο

 

Στην Πολωνία δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω του κρύου αφού η θερμοκρασία έφτασε τους -10 βαθμούς Κελσίου τη μέρα και τους -20 τη νύχτα.  

Ρουμανία: Συναγερμός ενόψει της κακοκαιρίας

 

Στη Ρουμανία οι αρχές προειδοποιούν για ένα σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει τη χώρα τπ επόμενο 48ωρο.Στο Βουκουρέστι οι πολίτες καλούνται να μη χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους και να προτιμούν τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Βρετανία: Σε επιφυλακή για το φαινόμενο «Μόσχα – Παρίσι»

 

Αλλά και στην Βρετανία οι αρχές προειδοποιούν για τις συνέπειες του φαινομένου Μόσχα -  Παρίσι το οποίο προκαλείται από τις παγωμένες μάζες οι οποίες προέρχονται από την Σιβηρία.

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top