Νταβός: Χιόνια και αυστηρά μέτρα ασφαλείας - Διαδηλώσεις κατά του Τραμπ στη Ζυρίχη

Σήμερα θα φτάσουν η Άνγκελα Μέρκελ και ο Εμμανουέλ Μακρόν

Το Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός άνοιξε επισήμως τις πύλες του χθες αλλά από σήμερα αναμένονται τα γερά χαρτιά όπως η Άνγκελα Μέρκελ και ο Εμμανουέλ Μακρόν. Στη Ζυρίχη έγιναν και οι πρώτες διαδηλώσεις κατά του Τραμπ ο οποίος αναμένεται αύριο στο ελβετικό θέρετρο.

Χιλιάδες πολέμιοι του Ντόναλντ Τραμπ διαδήλωσαν στη Ζυρίχη με κύριο σύνθημα ότι δεν είναι ευπρόσδεκτος.

Διαδηλωτές επιχείρησαν να περάσουν και τον κλοιό της αστυνομίας στο Νταβός με συνθήματα όπως ο παράδεισος των γκάγκστερς.

Ευκαιρίας δοθείσης στην ίδια διαδήλωση ακούστηκαν συνθήματα και κατά του Ερντογάν.

Περισσότεροι από 4000 Ελβετοί στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί για την προστασία των συνέδρων στο Νταβός μαζί με 1000 αστυνομικούς. Επίσης έχει οριστεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων.

Ο καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τρυντό  ήταν από τους πρώτους που μίλησαν στο Νταβός και υπερασπίστηκε με πάθος την ισότητα των φύλων αλλά και την κοινωνική ισότητα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ο οποίος στο περιθώριο της συνόδου θα έχει διαμερείς συναντήσεις με την Μέη και τον Νετανιάχου αναμένεται αύριο.

Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών σε off the record ενημέρωση τόνισε ότι η χώρα του είναι δεσμευμένη στην ελεύθερη αγορά. Αργότερα σήμερα πρόκειται να μιλήσουν η Άνγκελα Μέρκελ και ο Εμανουέλ Μακρόν.

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top