ΠΡΟΚΛΗΣΗ Eρντογάν: Δεν μπορώ να ζήσω αιχμάλωτος στα εδάφη γκιαούρηδων

"Κρεσέντο" 4 μέρες πριν το δημοψήφισμα- Πρώτη Ανάρτηση 12-04-2017 11:50

Το βράδυ του πραξικοπήματος διηγήθηκε πάλι ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε κοινή εκπομπή τριών καναλιών (ATV, A Haber, A News) και εξήγησε τι απάντησε στον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, που του πρότεινε να τον πάει στα ελληνικά νησιά που ήταν δίπλα, για να τον σώσει.

«Σερκάν, του είπα, εγώ θέλω να πεθάνω στα χώματα της πατρίδας μου, δεν θα πάω σε εδάφη γκιαούρηδων, για να ζήσω εκεί μια ζωή ως αιχμάλωτος» είπε ο Ερντογάν.

Ο «σουλτάνος» οξύνει την επιθετική ρητορική του, τόσο προς την Ελλάδα, όσο και γενικότερα προς την Ευρώπη, όσο πλησιάζει η μέρα του δημοψηφίσματος, την ερχόμενη Κυριακή 16 Απριλίου.

Tην ίδια ώρα, με αεροσκάφος των Τουρκικών Αερογραμμών μεταφέρθηκαν στην Άγκυρα τα ψηφοδέλτια του εξωτερικού σε 190 διπλωματικούς σάκους. Κλειδώθηκαν σε ειδική αίθουσα ασφαλείας του Συνεδριακού Κέντρου ΑΤΟ.

Θα ανοίξουν μαζί με τις άλλες κάλπες στις 16 Απριλίου στις 17.00, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Star στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου.

Τους έταξε μέχρι και Ολυμπιακούς Αγώνες

Τέσσερις μέρες απομένουν μόνο και ο Ερντογάν κάνει ό, τι περνάει από το χέρι του. Έτσι στο Ερζερούμ, στα βάθη της τουρκικής Ανατολής, τους υποσχέθηκε μέχρι και Ολυμπιακούς Αγώνες!

«Κάνουμε μια τέτοια προετοιμασία για το 2026; Πως το βρίσκετε; Πως το βρίσκετε; Το έχω πει ότι το Έρζουρουμ πλέον είναι το μαργαριτάρι της ανατολής».

Οι κρυφές σχέσεις με τον ISIS

Εν τω μεταξύ, αίσθηση δημιούργησε η παρέμβαση του υιού Ερντογάν, Μπιλάλ, ο οποίος χαρακτήρισε την Ελλάδα του 1922 ιμπεριαλιστική δύναμη. Κι όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι έχουν γραφτεί και ειπωθεί τόσα για τις κρυφές, μυστικές σχέσεις της οικογενείας του με τον ISIS.

Όταν οι Κούρδοι της Συρίας είχαν καταλάβει πρώην στρατηγεία του ISIS, τα ευρήματά τους ήταν ιδιαιτέρως αξιοποιήσιμα.

Η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt είχε βάλει στο στόχαστρο τον γιο του Ερντογάν, με το βεβαρημένο παρελθόν.

Απλώς να αναφέρουμε ότι ετησίως το Ισλαμικό Κράτος έχει κέρδος άνω των 500 εκ. δολαρίων από τη μαύρη αγορά πετρελαίου, της οποίας μεγάλο μέρος της κινείται και από τα Άδανα, όπως τουλάχιστον ισχυρίζονται όσοι γνωρίζουν τα πράγματα.

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top