ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ από το τρομοκρατικό χτύπημα στην Αγία Πετρούπολη

Τριήμερο πένθος

Έδωσε τη ζωή της για να σώσει το παιδί της η Ιρίνα Μεντιάντσεβα, 50 ετών, πολύ γνωστή στη Ρωσία για τις κούκλες που κατασκεύαζε. Την ώρα της έκρηξης, κάλυψε με το κορμί της την κόρη της Γιελένα, 29 ετών, για να τη σώσει.  Εκείνη σκοτώθηκε. Η Γιελένα τραυματίστηκε, χειρουργήθηκε και νοσηλεύεται στην εντατική.

Φρικτός θάνατος περίμενε τον Μαξιμ Αρίσεφ, 22 ετών, από το Καζακστάν. Η έκρηξη τον αποκεφάλισε, γι' αυτό στην αρχή πίστεψαν ότι ίσως ήταν αυτός ο καμικάζι. Ο Μαξίμ ήταν φοιτητής στην Αγία Πετρούπολη.  Η φίλη του Αλεξάνδρα, εξοργίστηκε με τις φήμες ότι πιθανόν να είναι ο βομβιστής. Τώρα, αρνείται να πιστέψει ότι ο αγαπημένος της είναι νεκρός.

Η 15χρονη Αλεξάντρα Ζαμπλίτσκαγια από τη Σιβηρία πήγε στην Αγία Πετρούπολη με τη γιαγιά της για να δει τα αξιοθέατα και γλίτωσε με ελαφρά τραύματα. Άγγελο είχε και ο νεαρός Ελνταρ Μπαγκίροφ που βρισκόταν στο τρένο με δύο φίλους του.

«Είδα μια λάμψη κάπου αριστερά μου. Μετά ένας πολύ δυνατός κρότος, με κούφανε..Κάτι έπεσε πάνω μου. Φώναξα στους φίλους μου να πέσουν κάτω και να καλύψουν τα κεφάλια τους».

Ένα κιγκλίδωμα έσωσε τη ζωή της Ναταλία Κιρίλοβα. «Ακούστηκε ένα τεράστιο "μπαμ!". Εκκωφαντικό. Καθόμουν δίπλα σε ένα μεταλλικό κιγκλίδωμα και νομίζω μου έσωσε τη ζωή.Την ώρα που βγαίναμε το βαγόνι κατέρρευσε. Όλο. Τα πάντα έγιναν μαύρα. Κοίταξα πίσω και πλήθος άνθρωποι κείτονταν κάτω. Υπήρχαν νεκροί. Όλο το πρόσωπο και η μύτη μιας γυναίκας ήταν μια τεράστια πληγή».

Στα θύματα προστέθηκε  η 20χρονη Ντιλμπάρα Αλίγιεβα από το Αζερμπαϊτζάν, που υπέκυψε στα τραύματά της.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top