ΑΡΧΙΣΕ το… ΞΗΛΩΜΑ! Η Μελάνια έφερε διακοσμητή στο Λευκό Οίκο – Οι χρυσές κουρτίνες και το χαλί

Η νέα Πρώτη Κυρία ήρθε και ξεκίνησε τις αλλαγές

Πριν ακόμα πατήσει το πόδι της στον Λευκό Οίκο, η Μελάνια Τραμπ είχε φροντίσει να βάλει την προσωπική πινελιά της στη διακόσμηση της νέας της κατοικίας.

Τρανταχτή απόδειξη οι χρυσές κουρτίνες που κοσμούν πλέον το Οβάλ Γραφείο του νέου προέδρου και από το Σάββατο κάνουν το γύρο του κόσμου.

Πέντε ώρες μετά από την αποχώρηση του Μπαράκ Ομπάμα από το Λευκό Οίκο, μια στρατιά υπαλλήλων και τεχνικών ανέλαβε να μαζέψει τα πράγματα του τέως πλέον προέδρου, να βάλει στη θέση τους τα πράγματα των Τραμπ και να διακοσμήσει τον χώρο σύμφωνα με τις επιλογές του νέου Αμερικανού προέδρου.

Έτσι, οι βυσσινί απλές κουρτίνες που είχαν τοποθετηθεί επί Ομπάμα, κατέβηκαν και στη θέση τους μπήκαν άλλες, στο αγαπημένο χρυσό του Ντόναλντ Τραμπ και της συζύγου του.

Την αλλαγή των κουρτινών σχολίασε και ο φωτογράφος του Ομπάμα, Πιτ Σόουζα, ο οποίας πόσταρε μια φωτογραφία του Οβάλ Γραφείου επί Ομπάμπα στο Instagram, γράφοντας «δε νομίζετε ότι αυτές είναι καλύτερες»;

 

 

I like these drapes better than the new ones. Don't you think?

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Pete Souza (@petesouza) στις

 

Εκτός από τις κουρτίνες πάντως, σύμφωνα με το CNN αφαιρέθηκε και το μεγάλο στρογγυλό χαλί του Μπαράκ Ομπάμα, στο οποίο αναγράφονταν γνωστές φράσεις του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και τεσσάρων πρώην Αμερικανών Προέδρων.

 

Στη θέση του τοποθετήθηκε ένα άλλο που είχε σχεδιαστεί από τη Λόρα Μπους, επί προεδρίας Τζορτζ Μπους Τζούνιορ, όταν ο τελευταίος είχε ζητήσει ένα χαλί που να φέρνει αισιοδοξία στο χώρο.

Βέβαια και σε αυτό μπήκε η πινελιά της οικογένειας… Τραμπ, καθώς τονίστηκαν τα κλαδιά σε κίτρινο χρώμα και τοποθετήθηκε και… χρυσή γιρλάντα.

Σύμφωνα με το CNN άλλαξε ακόμα η γκρι σουέτ ταπετσαρία των καναπέδων, με ένα μπροκάρ ύφασμα, ακολουθώντας τις διακοσμητικές γραμμές του διαμερίσματός τους στο Trump Tower.

Τέλος, απομακρύνθηκε από το Οβάλ Γραφείο η προτομή του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και τοποθετήθηκε στη θέση της αυτή του Ουίστον Τσόρτσιλ.

Σημειώνεται ότι η προτομή του Τσόρτσιλ βρισκόταν στο Οβάλ Γραφείο επί της οκταετούς θητείας του Τζορτζ Μπους Τζούνιορ. Ο Ομπάμα, με το που ανέλαβε, την... έκρυψε πίσω από μια πόρτα. Τώρα ο Τραμπ έβγαλε αυτή του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ και στη θέση της ξαναέβαλε αυτή του Τσόρτσιλ. 

Πάντως όλοι οι Πρόεδροι συνηθίζουν να βάζουν τη δική τους διακοσμητική πινελιά στο Λευκό Οίκο, αλλά μόνο σε συγκεκριμένα δωμάτια.

Όπως για παράδειγμα την κρεβατοκάμαρα του Λίνκολν και δημόσιους χώρους όπως η μεγάλη τραπεζαρία και το Πράσινο Δωμάτιο. 

Κάθε αλλαγή σχεδιάζεται από την Πρώτη Κυρία σε συνεργασία με τον διακοσμητή του Λευκού Οίκου και τον υπεύθυνο του κτιρίου. Στη συνέχεια προκειμένου να μπορέσουν να γίνουν αυτές οι αλλαγές, πρέπει να λάβουν έγκριση από την Επιτροπή Διατήρησης του Λευκού Οίκου, καθώς το κτίριο χαρακτηρίζεται ως ζωντανό μουσείο. 

Σύμφωνα με τη Daily Mail η Μελάνια Τραμπ στις 3 Ιανουαρίου συναντήθηκε με τον διακοσμητή του Λευκού Οίκου και συμφώνησε στις αλλαγές που θα ήθελε να γίνουν, ανάμεσα στις οποίες είναι και ένα glam room ή αλλιώς... δωμάτιο καλλωπισμού της Πρώτης Κυρίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Αμερικανικό κογκρέσο διαθέτει στην Πρώτη Οικογένεια το ποσό των 100.000 δολαρίων για να κάνει τις αλλαγές  διακόσμησης που επιθυμεί στο Λευκό Οίκο. Μένει τώρα να απαντήσει ο Ντόναλντ Τραμπ αν θα λάβει αυτό το ποσό ή θα πληρώσει για τις αλλαγές από την τσέπη του. Κάτι το οποίο είχε κάνει και ο Μπαράκ Ομπάμα ο οποίος δεν δέχθηκε να πάρει ούτε ένα δολάριο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top