Πυραμίδα μυστήριο στην Ανταρκτική-Πάρτι κάνουν οι συνωμοσιολόγοι

Η «ανακάλυψη» του Google Earth που έγινε viral στο Διαδίκτυο-Ποιές είναι οι συντεταγμένες

Πυραμίδα μυστήριο στην Ανταρκτική-Πάρτι κάνουν οι συνωμοσιολόγοι

Τους απανταχού συνωμοσιολόγους έχει ξεσηκώσει η «ανακάλυψη» μιας πυραμίδας από το Google Earth.

Οι συντεταγμένες είναι 79°58’39.25″S 81°57’32.21″Δ, και οι λάτρεις του μυστηρίου κάνουν… πάρτι, καθώς επαναφέρουν τις θεωρίες περί πυραμίδων στο Νότιο Πόλο, οι οποίες υφίστανται εδώ και πολλά χρόνια.

Να σημειώσουμε, ότι η πρώτη «πυραμίδα» (βουνό στην πραγματικότητα), ανακαλύφθηκε από βρετανική αποστολή στην Ανταρκτική του 1910-1913. Κρατήθηκε ως επτασφράγιστο μυστικό, έλαβε την ονομασία «Η Πυραμίδα» και μετά το ίδιο όνομα χρησιμοποιήθηκε για κάθε γεωλογική έρευνα στην περιοχή.

antartica1.jpg
Ωστόσο υπήρξαν και κάποιοι που έκαναν λόγο για πυραμίδα φτιαγμένη από εξωγήινους.

Και μπορεί οι φήμες να κόπασαν με τα χρόνια, αλλά η δεύτερη ανακάλυψη τις ξαναφούντωσε για τα καλά, με τις ιστορίες για UFO να επανέρχονται.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ:

Μιλώντας στο IFLScience, ο δόκτωρ Μιτς Ντάρσι, γεωλόγος στο Γερμανικό Ερευνητικό Κέντρο για Γεωεπιστήμες του Πότσδαμ, εξήγησε:

«Τα κτίσματα που έχουν το σχήμα πυραμίδας βρίσκονται στην οροσειρά του Ellsworth, που μετρά πάνω από 400 χιλιόμετρα μήκος, δεν είναι λοιπόν έκπληξη πως υπάρχουν βραχώδεις κορυφές πάνω από τον πάγο.Οι κορυφές αποτελούνται ξεκάθαρα από πέτρα, και είναι σύμπτωση το ότι αυτή η συγκεκριμένη έχει αυτό το σχήμα».

antartica.jpg

Μάλιστα τόνισε πως:

«Δεν είναι περίπλοκο σχήμα, γι΄ αυτό δεν είναι ειδική περίσταση. Εξ΄ ορισμού είναι ένα νουνατάκ, που είναι απλά μια πέτρινη κορυφήπου ξεχωρίζει πάνω από το παγωμένο περίβλημα. Το συγκεκριμένο έχει σχήμα πυραμίδας, αλλά αυτό δεν το κάνει απαραιτήτως και ανθρώπινη κατασκευή».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top