Υπόθεση μικρού Μπεν: «Συγκάλυψη από τις Αρχές και συκοφαντίες για τη μητέρα του»

Σάλος από δημοσίευμα της «Daily Mirror»: Τα «αισχρά ψέματα» για την Κέρι Νίνταμ

​Περίπου ένα μήνα μετά τις άκαρπες έρευνες του βρετανικού κλιμακίου στην Κω ώστε να βρεθούν τα λείψανα του μικρού Μπεν, η (βρετανική) αστυνομία δεν κατάφερε να εντοπίσει το παραμικρό ίχνος του αγοριού που εξαφανίστηκε από το νησί όταν ήταν 21 μηνών, παρά μόνο ένα μικρό κίτρινο αυτοκινητάκι που του ανήκε.

Μετά τις δυο εκτεταμένες ανασκαφές που στοίχισαν 1,1 εκατομμύριο λίρες και πλήθος δημοσιευμάτων για την τύχη του μικρού Μπεν, με ΝΕΟ της δημοσίευμα, η βρετανική «Daily Mirror» κάνει λόγο σε εκτεταμένο της ρεπορτάζ για συγκάλυψη στην υπόθεση, αλλά και για αισχρά ψέματα που ειπώθηκαν για την μητέρα του Μπεν, Κέρι Νίνταμ.

LITTLEBEN2.jpg
Σύμφωνα με την «Mirror», οι ελληνικές αρχές δέχτηκαν πιέσεις να κλείσει γρήγορα η έρευν��, ενώ ένας μάρτυρας είπε ψέματα ότι κοιμήθηκε με τη μητέρα του μικρού Μπεν για να αμαυρώσει το όνομά της.

Συγκεκριμένα, η Λούσι Θόρντον αλλά και άλλοι συνάδελφοι της δημοσιογράφοι από την «Daily Mirror», αποκαλύπτουν μετά και την τελευταία έρευνα στο νησί πως:

Ένας μάρτυρας παραδέχτηκε πως είπε ψέματα στην αστυνομία το 1991 πως έκανε σεξ με τη μητέρα του μικρού Μπεν τη νύχτα που εξαφανίστηκε, ενώ στην πραγματικότητα η Kerry ήταν έξω και έψαχνε τον γιο της

• Συνταξιούχος Έλληνας αξιωματούχος λέει ότι έγινε ένα τεράστιο λάθος από την αστυνομία που περίμενε 24 ώρες πριν ξεκινήσει μια πλήρη έρευνα

Πρώην αξιωματικός της αστυνομίας παραδέχεται ότι δέχονταν πιέσεις για να κλείσει η υπό��εση

• Οι φήμες στο νησί θέλουν τσιγγάνους ή τη μαφία να απήγαγαν τον μικρό Μπεν

• Μυστήριο καλύπτει τι συνέβη σε μάρτυρα - κλειδί του οποίου το σπίτι βρισκόταν απέναντι από το σπίτι όπου εξαφανίστηκε ο μικρός Μπεν

• Η Κέρι πιστεύει ότι υπήρξε συγκάλυψη και πως ο κόσμος ήθελε να φύγει και να ξεχάσει τον Μπεν.

«Σε μια προσπάθεια να τη δυσφημίσουν, ένας άνδρας που δούλευε σε ένα ξενοδοχείο με την Κέρι Νίνταμ, ισχυρίστηκε ότι έκανε έρωτα μαζί της, ενώ εκείνη ήταν έξω και έψαχνε τον γιο της. Εκείνος έφυγε από την Κω λίγο μετά τους ψευδείς ισχυρισμούς. Είχε όμως καταφέρει να στρέψει την κοινή γνώμη εναντίον της ανύπαντρης μητέρας και πολλοί κατηγόρησαν την οικογένεια. Η αστυνομία της South Yorkshire της είπε ότι ο μάρτυρας είπε τελικά την αλήθεια. Ομολόγησε πως ήταν ψέμα και ότι αναγκάστηκε να το πει και οι αρχές εξετάζουν την περίπτωσή του» αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

17APRIL17-Ben-Needham.jpg

ΤΙ ΛΕΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΟΣ-ΤΟ «ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ» ΣΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ:

Παράλληλα, η «Mirror» επικαλούμενη την μαρτυρία ενός Έλληνα αξιωματικού, αναφέρει πως έγινε ένα «τεράστιο λάθος» στις έρευνες, καθώς περίμεναν 24 ώρες πριν ξεκινήσουν τις έρευνες παρά το γεγονός ότι ο Μπεν ήταν μόλις 21 μηνών. Αρχικά ήταν διστακτικός να μιλήσει, λέγοντας ότι φοβάται για τη ζωή του.

«Έφτασα στη δουλειά στις 8 το πρωί το πρωινό που εξαφανίστηκε ο μικρός Μπεν. Για κάποιον που εξαφανίζεται πρέπει να περάσουν 24 ώρες. Αυτό ήταν τεράστιο λάθος. Δεν πήγαν στο λιμάνι όταν έπρεπε να έχουν πάει».

Ο κύριος λόγος που μίλησε ήταν για να αποκαλύψει την κατάθεση ενός μυστηριώδους μάρτυρα, ενός φίλου του, που αγνοήθηκε.

«Μου είπε ότι είχε δει ένα αυτοκίνητο με πινακίδες από το εξωτερικό. Είχε δύο ανθρώπους μέσα και δεν ήταν Έλληνες. Ο μάρτυρας είπε ότι το παιδί έπαιζε έξω και κάποιος βγήκε από το αυτοκίνητο και τον πήρε. Ο φίλος μου δεν λέει ψέματα».

Ο μάρτυρας από τότε έχει πεθάνει, με τον αξιωματούχο να δηλώνει πως φοβάται για τη ζωή του.

«Μη με ρωτάτε περισσότερα. Κινδυνεύω με αυτά που λέω. Αν το παιδί έφυγε από την Κω, όλοι οι αστυνομικοί του νησιού θα είχαν πρόβλημα». Φοβάται ότι η αστυνομία θα δεχόταν πυρά που δεν έκλεισε πιο νωρίς τα λιμάνια και το αεροδρόμιο. Όταν ρωτήθηκε για τη θεωρία που θέλει τον Μπεν να σκοτώθηκε σε ατύχημα, είπε ότι απλά ήθελαν να κλείσουν την υπόθεση.

Μυστήριο καλύπτει και τα όσα υποστήριξε ηλικιωμένη γυναίκα το σπίτι της οποίας βρίσκεται κοντά στο σπίτι όπου εξαφανίστηκε ο μικρός Μπεν. Είχε πει ότι είδε τον θείο του αγοριού Stephen να φεύγει μόνος από την περιοχή με το σκούτερ και λίγα λεπτά αργότερα είδε τον μικρό Μπεν να παίζει πίσω από το κτίριο που ανακαίνιζε ο παππούς του. Η γυναίκα πέθανε και έτσι οι αρχές δεν μπορούν να πάρουν την κατάθεσή της τώρα. Αλλά υπάρχουν άλλοι που έχουν επιβεβαιώσε�� στις βρετανικές αρχές αυτά που έλεγε η γυναίκα. Θα έβαζε τέλος στις θεωρίες που ήθελαν τον μικρό Μπεν να έχει πέσει από το σκούτερ του Stephen. Μέχρι και σήμερα υπάρχουν θεωρίες στο νησί που εμπλέκουν την οικογένεια στην εξαφάνιση.

Kerry-Needham-mother-of-missing-Ben-Needham.jpg

Ένας συνταξιούχος αστυνομικός παραδέχτηκε ότι η αστυνομία ήταν υπό πίεση, αλλά αρνήθηκε ότι υπήρξε εκφοβισμός των μαρτύρων, όπως εκείνος που υποστήριξε ότι κοιμήθηκε με την Κέρι:

«Κανείς δεν τρομοκρατείται για να κάνει μια δήλωση. Εμείς τους πιέζαμε για την αλήθεια. Από τη στιγμή που μας είπε η μητέρα ότι χάθηκε το παιδί, αρχίσαμε άμεσα την έρευνα. Πήρα τ��ν κατάθεση της μητέρας. Δεν έμοιαζε πολύ λυπημένη. Ήταν πολύ ήρεμη. Η αστυνομία πήγε στο λιμάνι εκείνο το βράδυ, αλλά όχι με στολή. Ήμασταν υπό πίεση να κλείσουμε την υπόθεση. Όλοι ήθελαν να βρεθεί το παιδί. Κάναμε το καλύτερο δυνατό».

Ο παππούς του μικρού Μπεν απορρίπτει τους ισχυρισμούς του.

175855.jpg
«Αυτό είναι ψέμα. Δεν υπήρχαν αστυνομικοί εκεί. Μόνο εγώ και ο Stephen. Ήξερα όλους τους αστυνομικούς». Οι έρευνες είχαν αρχίσει ξανά το 2012 και τότε ο Νίκος Σοφός είχε πει ότι έγιναν πολλά λάθη στην έρυενα. «Για τους ανθρώπους εδώ είναι απίθανο ο Μπεν να απήχθη και να εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από το νησί». Η βρετανική ασ��υνομία επέστρεψε στο νησί πριν από λίγο καιρό για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια μετά τις πληροφορίες από νέο μάρτυρα, φίλο του Κωνσταντίνου Μπάρκα, που πίστευε ότι μπορεί εκείνος να ευθύνεται για τον θάνατο του παιδιού.

175893.jpg
Προς το παρόν η έρευνα παραμένει ανοιχτή και βρίσκεται στα χέρια των τοπικών εισαγγελέων, με τη μητέρα του μικρού Μπεν να δηλώνει εξοργισμένη.

«Είναι μόνο μια μεγάλη συγκάλυψη. Ήθελαν να φύγουμε από το νησί, να εξαφανιστούμε και να ξεχάσουμε τον Μπεν. Είχαν μια στάση ότι δεν αξίζουμε να μας βοηθήσουν».
175955.jpg

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top