ΑΠΕΤΥΧΕ το πραξικόπημα στην Τουρκία -Τουλάχιστον 194 οι νεκροί!

Η δραματική νύχτα και οι συγκλονιστικές εξελίξεις - Πρώτη ανάρτηση 08.14

ΑΠΕΤΥΧΕ το πραξικόπημα στην Τουρκία -Τουλάχιστον 194 οι νεκροί!
Συγκλονιστικές οι εξελίξεις στην Τουρκία, η οποία πέρασε μια από τις πιο δραματικές νύχτες της νεότερης ιστορίας της.
Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι τουλάχιστον 194 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 1.154 τραυματίσθηκαν, ενώ η εκλεγμένη κυβέρνηση προχωρεί σε μαζικές συλλήψεις των στασιαστών, με τον αριθμό των συλληφθέντων (οι οποίοι σε κάποιες περιπτώσεις... ξεγυμνώθηκαν από υποστηρικτές του Ερντογάν) να ξεπερνά τους 1.500.
Ο αριθμός πάντως των νεκρών που επιβεβαιώνεται «επισήμως» ανέρχεται μέχρι στιγμής στους 161 (εκ των οποίων οι 104 ανήκαν στις δυνάμεις των πραξικοηματιών), ενώ των τραυματιών στους 1.440.
Ομάδα στρατιωτικών, όπως ανακοινώθηκε μετά τις 10 το βράδυ, επιχείρησε με πραξικόπημα να καταλάβει την εξουσία κατεβάζοντας τον στρατό στο δρόμο, καταλαμβάνοντας τις δυο γέφυρες του Βοσπόρου, την κρατική τηλεόραση και απαγορεύοντας την κυκλοφορία.
Μετά από πέντε δραματικές ώρες και αφού με κάλεσμά του μέσω face time στο κινητό τηλέφωνο δημοσιογράφου του CNN Τουρκ ο Ερντογάν κάλεσε τον λαό να βγει στους δρόμους, οι υποστηρικτές του στον κρατικό μηχανισμό ανέτρεψαν τα δεδομένα και ανέλαβαν και πάλι τον έλεγχο της Κωνσταντινούπολης αλλά και σταδιακά της Άγκυρας.
Οι συγκρούσεις ήταν βίαιες με συμπλοκές στους δρόμους και δεκάδες νεκρούς, τα τανκ να περνούν πάνω από πολίτες και αεροσκάφη να βομβαρδίζουν κυβερνητικά κτίρια ακόμα και το κοινοβούλιο.
Ο Ερντογάν μετά από ένα όργιο φημών ότι ζήτησε πολιτικό άσυλο σε διάφορες χώρες στις 3 το πρωί πλέον, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ατατούρκ στην Κωνσταντινούπολη και με «νουντούκα» απευθύνθηκε στους χιλιάδες υποστηρικτές του που τον αποθέωναν.
Συνεχής ενημέρωση απο το star.gr...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top