ΑΥΤΕΣ είναι οι 9 πιο οικονομικές πόλεις της Ευρώπης για να ζεις-ΔΥΟ Ελληνικές ανάμεσά τους

Δείτε τη λίστα!

Η νέα έκθεση της Glassdoor, με τίτλο «Ποιες χώρες της Ευρώπης προσφέρουν το καλύτερο βιοτικό επίπεδο», είδε το φως της δημοσιότητας και μας πληροφόρησε για το ποιες είναι οι πιο οικονομικές χώρες της Ευρώπης που όμως διασφαλίζουν ποιότητα ζωής στους κατοίκους τους.

Η Glassdoor λαμβάνει υπόψιν της το εισόδημα έναντι του «πόσα χρήματα χρειάζεται κανείς για να αγοράσει βασικά προϊόντα και υπηρεσίες, όπως αγορές σε σουπερμάρκετ, εστιατόρια, επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας αλλά και το ενοίκιο για διαμέρισμα».

Ανάμεσα σε αυτές τις πόλεις βρίσκεται η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα, όπως σημειώνει το Business Insider. Η συμπρωτεύουσα, μάλιστα, κατακτά την τρίτη θέση στη λίστα.

Δείτε όλη τη λίστα παρακάτω:

1.Τάρτου, Εσθονία
Η όμορφη και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Εσθονίας, χαρακτηρίζεται ως η περιοχή των διανοούμενων. Αυτό γιατί εκεί βρίσκεται το παλιότερο και πιο αναγνωρισμένο Πανεπιστήμιο της χώρας.

2.Πόρτο, Πορτογαλία
Σύμφωνα με τη Glassdoor, η πορτογαλική πόλη είναι κατά 70% πιο οικονομική από τη Νέα Υόρκη.

3.Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα, ενώ έχει και ένα σημαντικό συγκοινωνιακό κόμβο. Παράλληλα, αποτελεί hotspot τουριστών, χάρη στα μουσεία και τα ιστορικά μνημεία.

4.Ταλίν, Εσθονία
Το κόστος διαβίωσης στην πρωτεύουσα της Εσθονίας είναι απίστευτα οικονομικό, παρότι οι μισθοί είναι αρκετά υψηλοί.

5.Αθήνα, Ελλάδα
Μπορεί η πόλη να μαστίζεται από την ανεργία και την προσφυγική κρίση, ωστόσο, αν έχεις δουλειά μπορεί να περάσεις αρκετά οικονομικά.

6.Λισαβόνα, Πορτογαλία
Ο μέσος μισθός στην Πορτογαλία, όπως σημειώνει η έρευνα, είναι περίπου 15.500 ευρώ, με το χαμηλό κόστος δαπανών να κάνουν έναν μέσο κάτοικο στην πόλη να μην μένει με άδεια τσέπη.

7.Βαρκελώνη, Ισπανία
Η έβδομη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Ευρωπαϊκής ένωσης προσελκύει και τουρίστες αλλά και όσους αναζητούν εργασία, με το κόστος ζωής να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα.

8.Γκρατς, Αυστρία
Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστρίας είναι γνωστή ως πανεπιστημιούπολη, αλλά και για το φαγητό, με το κόστος ζωής να είναι ένα από τα πιο χαμηλά στην χώρα.

9.Μασσαλία, Γαλλία
Η παραθαλάσσια πόλη είναι μία από τις πιο οικονομικές της Γαλλίας, με τη χώρα συνολικά να κατατάσσετ��ι σε διαφορετικά επίπεδα, λόγω του υψηλού κόστους διαβίωσης με τα ενοίκια και γενικότερα τη στέγαση να πιάνουν υψηλές τιμές.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top