O ΜΑΚΕΛΑΡΗΣ Σαλάχ Αμπντεσλάμ παραδόθηκε στις γαλλικές αρχές!

Όταν ο δολοφόνος επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος

O ΜΑΚΕΛΑΡΗΣ Σαλάχ Αμπντεσλάμ παραδόθηκε στις γαλλικές αρχές!

​Στα χέρια των γαλλικών αρχών βρίσκεται πλέον ο μακελάρης Σαλάχ Αμπντεσλάμ, που αιματοκύλισε το Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, η βεγλική εισαγγελία επιβεβαίωσε πως ο 27χρονος παραδόθηκε στη Γαλλία το πρωί της Τετάρτης, προκειμένου να βρεθεί αντιμέτωπος με τη γαλλική δικαιοσύνη για τις τρομοκρατικές ενέργειες προ 5 μηνών που στοίχισε τη ζωή σε 153 ανθρώπους.

Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον Γάλλου δικαστή εντός της ημέρας, ο οποίος και θα ζητήσει την προφυλάκισή του.

Είναι ο βασικότερος εν ζωή ύποπτος σε σχέση με το πολύνεκρο μακελειό στο Παρίσι και πρόσωπο κλειδί στον, όπως όλα δείχνουν ουσιαστικά ενιαίο, τζιχαντιστικό πυρήνα που είχε προχωρήσει και στις επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Ο Αμπντεσλάμ, που είχε διαφύγει στο Βέλγιο τις πρώτες ώρες μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, είχε συλληφθεί έξω από τις Βρυξέλλες στις 18 Μαρτίου. Λίγες ημέρες αργότερα ακολούθησαν οι επιθέσεις στο Βέλγιο, που είχαν βάλει στο στόχαστρο το αεροδρόμιο του Ζάβεντεμ και τον σταθμό του μετρό στο Μελμπέκ.

Ο ρόλος του στα χτυπήματα της 13ης Νοεμβρίου δεν είναι διαπιστωμένος.

Ο ίδιος φέρεται να έχει υποστηρίξει, βάσει των όσων είχαν διαρρεύσει κατά τη διάρκεια της κράτησής του στο Βέλγιο, πως επρόκειτο να είναι ένας από τους καμικάζι όμως άλλαξε γνώμη την τελευταία στιγμή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top