Στο βροχερό Παρίσι συναντώνται Μερκελ-Ολάντ για το καυτό θέμα του προσφυγικού

Συνάντηση Τουσκ-Ερντογάν

Στο βροχερό Παρίσι συναντώνται Μερκελ-Ολάντ για το καυτό θέμα του προσφυγικού

​Στο βροχερό Παρίσι υποδέχθηκε ο Φρανσουά Ολάντ την Άνγκελα Μέρκελ προκειμένου να συζητήσουν τη στάση που θα κρατήσουν Γαλλία και Γερμανία στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα.

Παρίσι και Βερολίνο θέλουν να πιέσουν την Τουρκία, ώστε να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να περιφρουρήσει τα σύνορα της. Θέλουν ακόμη η Άγκυρα να δεχθεί την επανεισδοχή των μεταναστών που δεν έχουν δικαίωμα ασύλου.

Η Τουρκία οφείλει επίσης, σύμφωνα με το Παρίσι, να βελτιώσει τις υποδομές υποδοχής με αντάλλαγμα το ποσόν των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει υποσχεθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από την πλευρά του ο Ευρωπαίος επίτροπος μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα "οδικό χάρτη" για την αποκατάσταση της ελεύθερης κυκλοφορίας στην Ευρώπη.

Συνάντηση Τουσκ-Ερντογάν

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ θα έχει συνομιλίες σήμερα στην Κωνσταντινούπολη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από τον οποίο θα ζητήσει μεγαλύτερη συμβολή στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top