ΝΕΚΡΕΣ οι γυναίκες που επιτέθηκαν σε λεωφορείο της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη- ΒΙΝΤΕΟ

Ποια οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη

ΝΕΚΡΕΣ οι γυναίκες που επιτέθηκαν σε λεωφορείο της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη- ΒΙΝΤΕΟ

​Δύο γυναίκες που επιχείρησαν να επιτεθούν κατά αστυνομικού στόχου στην Κωνσταντινούπολη με χειροβομβίδες και αυτόματα όπλα έπεσαν νεκρές από πυρά αστυνομικών.

Οι δύο γυναίκες ήταν μέλη αριστερής ένοπλης οργάνωσης που δρα τουλάχιστον τέσσερις δεκαετίες στην Τουρκία. Στόχος τους ένα λεωφορείο της αστυνομίας. Απέτυχαν παρ' ότι χρησιμοποίησαν χειροβομβίδες και αυτόματα όπλα. Κυνηγημένες από την αστυνομία εισήλθαν σε κτίριο και άρχισαν να πυροβολούν από εκεί.

Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά. Η μία τραυματίσθηκε. Λίγο αργότερα έφθασαν οι ειδικές δυνάμεις και η περιοχή στη συνοικία Μπαυράμ πασά της Κωνσταντινούπολης εκκενώθηκε.

Η επιχείρηση διήρκεσε μία ώρα. Η ανταλλαγή πυρών ήταν σφοδρή, όπως μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Τουλάχιστον μία έκρηξη ακούστηκε. Το τέλος της, βρήκε τις δύο γυναίκες νεκρές και δύο αστυνομικούς τραυματίες. Η οργάνωσή DHKP-C εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη.

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία έχουν αυξηθεί καθώς η Τουρκία έχει γίνει πλέον στόχος όχι μόνον κουρδικών και αριστερών οργανώσεων που δρουν χρόνια εκεί αλλά και μελών του Ισλαμικού Κράτους.

Μαζί με τις υποθέσεις βίας στην Τουρκία αυξάνουν με μαθηματική πρόοδο και οι μηνύσεις που καταθέτει ο πρόεδρος Ερντογάν κατά ανθρώπων που θεωρεί ότι τον έχουν εξυβρίσει. Ο τούρκος υπουργός δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι οι υποθέσεις που εξετάζονται σήμερα ανέρχονται στον αριθμό των 1.845.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top