ΟΡΓΗ! Σκίτσο Charlie Hebdo: Τι θα είχε γίνει ο Αϊλάν αν είχε μεγαλώσει;-Θα χούφτωνε γυναίκες»

Η σκληρή απάντηση της θείας του μικρού

ΟΡΓΗ! Σκίτσο Charlie Hebdo: Τι θα είχε γίνει ο Αϊλάν αν είχε μεγαλώσει;-Θα χούφτωνε γυναίκες»

​Οργή, αηδία και απογοήτευση προκάλεσε το σκίτσο που δημοσιεύτηκε στη γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo με τίτλο: «Τι θα είχε γίνει ο μικρός Αϊλάν αν είχε μεγαλώσει;», ερώτημα που απαντάται από κάτω: «Θα χούφτωνε γυναίκες στη Γερμανία»!

charlied8.jpg
Στο σκίτσο, που υπογράφεται από τον Riss (Λοράν Σουρισό), τον διευθυντή έκδοσης της εφημερίδας, ένας έκφυλος κυνηγάει μια γυναίκα.

Όπως ήταν φυσικό αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα Social media ανά τον κόσμο, που χαρακτηρίζουν το σκίτσο σοκαριστικό και ρατσιστικό.

Το σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo συνδέει τον μικρό Αϊλάν, το τρίχρονο προσφυγόπουλο από τη Συρία που βρέθηκε νεκρό στα παράλια της Τουρκίας, με τις επιθέσεις σε βάρος γυναικών στην Κολωνία τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς, οι οποίες αποδίδονται από τις αρχές σε νεαρούς «αραβικής ή βορειοαφρικανικής καταγωγής».

Αυτό προκάλεσε την ΟΡΓΗ της θείας του μικρού Αϊλάν, Τίμα Κούρντι, η οποία εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για το εν λόγω σκίτσο. «Είναι αηδιαστικό, αλλά πρέπει να το αγνοήσουμε», έγραψε η Τίμα Κούρντι, η θεία του Αϊλάν, στο Twitter.

Η Τίμα Κούρντι, που ζει στο Βανκούβερ, κατάφερε λίγο μετά τα Χριστούγεννα να φέρει στον Καναδά ως πρόσφυγες τον αδελφό της, τη νύφη της και τα τρία τους παιδιά.

«Θέλω οι άνθρωποι να σεβαστούν τον πόνο της οικογένειάς μας που δεν είναι πλέον η ίδια μετά την τραγωδία», είπε μιλώντας στη δημόσια καναδική τηλεόραση CBC.

«Είναι άδικο να μας πληγώνουν και πάλι», συνέχισε, αναλογιζόμενη τον πόνο του πατέρα του παιδιού, Αμπντάλα.

Το επίμαχο σκίτσο ��υροδότησε σφοδρές επικρίσεις και στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Η διεύθυνση της εφημερίδας, με την οποία επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top