Ήθη και έθιμα της Πρωτοχρονιάς από όλο τον κόσμο

Άλλα είναι περίεργα και άλλα εντυπωσιακά

Ήθη και έθιμα της Πρωτοχρονιάς από όλο τον κόσμο

Υποβρύχιο Χριστουγεννιάτικο δέντρο στόλισε μία ομάδα δυτών στη λίμνη Βαϊκάλη στη Σιβηρία. Η τολμηρή παρέα που αψήφησε το πολικό ψύχος αφού καταδύθηκε σε βάθος 10 μέτρων με μπάλες ,και στολίδια για το ύψους 10 μέτρων δέντρο, απόλαυσε την εμπειρία χορεύοντας γύρω από αυτό .Ο Αϊ Βασίλης είχε και ένα μπουκάλι με κρασί που οι δύτες ήπιαν μόλις βγήκαν έξω.

Στη Ρουμανία σύμφωνα με την παράδοση, κάποιοι ντύνονται αρκούδες και χορεύουν για να γιορτάσουν την έλευση της νέας χρονιάς. Το έθιμο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και στα παιδιά.

Την ίδια ώρα, τουρίστες από όλο τον κόσμο αψήφησαν τις πολικές θερμοκρασίες που άγγιξαν τους -29 βαθμούς και επισκέφθηκαν την εντυπωσιακή έκθεση γλυπτών από πάγο, στην πόλη Χαρμπίν της Νοτιοανατολικής Κίνας.

Οι παγογλύπτες δημιούργησαν γιγάντιες παγόδες, αντίγραφα διάσημων μνημείων, ουρανοξύστες, κάστρα και χαρακτήρες μυθολογίας που φωτίζονται με πολύχρωμα λαμπάκια, ώστε να φαίνονται ακόμα πιο εντυπωσιακά τη νύχτα.

Στην πόλη Νάιμεγκεν της Ολλανδίας μοτοσικλετιστές ντύθηκαν Αϊ Βασίληδες και μοίρασαν δώρα κάνοντας χαρούμενους μικρούς και μεγάλους ενώ κάποιοι ήξεραν και από,...σούζες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top