ΔΕΙΤΕ πως ο πρόσφυγας που πουλούσε στυλό έχοντας αγκαλιά την κόρη του έγινε επιχειρηματίας

Από εκεί που δεν είχε χρήματα να αγοράσει φαγητό για τα παιδιά του τώρα είναι ευκατάστατος- Πρώτη ανάρτηση: 08/12/2015 09:45

ΔΕΙΤΕ πως ο πρόσφυγας που πουλούσε στυλό έχοντας αγκαλιά την κόρη του έγινε επιχειρηματίας

Θυμάστε τον Σύρο πρόσφυγα, ο οποίος πουλούσε στυλό στους δρόμους της Βηρυτού, έχοντας αγκαλιά την κόρη του; Τότε, ο Αμπντούλ Χαλίμ Αλ- Αττάρ δεν είχε χρήματα ούτε για να προσφέρει τα απαραίτητα στα παιδιά του…

280815155048_8481.jpg
Σήμερα, όμως λίγους μήνες αργότερα είναι επιχειρηματίας και ζει άνετα! Ο άντρας κατάφερε από το μηδέν να γίνει ευκατάστατος, χάρης τους ανθρώπους! Η ιστορία και η φωτογραφία του που πουλούσε τα στυλό για να ζήσει την κόρη του, η οποία είχε αποκοιμηθεί στους ώμους του είχε γίνει πρωτοσέλιδο σε πολλά μέσα.

Πλήθος κόσμου είχε συγκινηθεί από όλα όσα βίωνε ο πατέρας στην προσπάθεια του να μεγαλώσει τα παιδιά του. Έτσι άνοιξαν μία σελίδα όπου και μάζευαν χρήματα γι’ αυτόν και την κόρη του. Στην αρχή ο στόχος ήταν να μαζευτούν 5.000 δολάρια όμως η ανταπόκριση ήταν τέτοια που συνολικά συγκεντρώθηκαν 191.000 δολάρια.

919630_Syria-Lebanon1.jpg
«Άλλαξε η ζωή μου εξαιτίας των ανθρώπων που μου δώρισαν χρήματα για να με υποστηρίξουν και τους είμαι ευγνώμων γι’ αυτό. Όχι μόνο τα χρήματα αυτά βοήθησαν έμενα, αλλά και άλλους Σύριους του οποίους βοηθάω τώρα», ανέφερε εκείνος.

Παρά το γεγονός ότι τελικά πήρε τα 75.000 δολάρια από την συνολική προσφορά, ο ίδιος τα αξιοποίησε κάνοντας επαγγελματικά ανοίγματα, και μάλιστα έχει προσωπικό 16 ατόμων. Έχει ανοίξει δύο φούρνους, ενώ έχει ποσοστά και σε δύο εστιατόρια κεμπάπ.

919632_Syria-Lebanon3.jpg
«Ζω διαφορετικά τώρα. Τα παιδιά μου πάνε σχολείο, έχω δύο μαγαζιά δικά μου και άλλα δύο στα οποία είμαι μέτοχος. Εύχομαι κάθε Σύριος πρόσφυγα να έχει τις ίδιες ευκαιρίες με εμένα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top