Η Μέρκελ προειδοποιεί: «Θα ξεσπάσει πόλεμος στα Βαλκάνια αν κλείσουμε τα σύνορα»

Από τις χώρες αυτές περνά η πλειονότητα των προσφύγων που επιθυμεί να φτάσει στη Γερμανία

Η Μέρκελ προειδοποιεί: «Θα ξεσπάσει πόλεμος στα Βαλκάνια αν κλείσουμε τα σύνορα»

​Για τον κίνδυνο να ξεσπάσουν ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ των χωρών των Βαλκανίων, στην περίπτωση που το Βερολίνο κλείσει τα σύνορά του με την Αυστρία, μίλησε ξεκάθαρα, η Άγκελα Μέρκελ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης των Χριστιανοδημοκρατών στο Ντάρμστατ, πως σε χώρες των δυτικών Βαλκανίων, απ' όπου περνά και η πλειονότητα των προσφύγων που επιθυμεί να φτάσει στη Γερμανία, υπάρχουν ήδη εντάσεις, με την ίδια να επισημαίνει: « Δεν επιθυμώ να φτάσουμε σε ένοπλες συγκρούσεις εκεί».

Πολλοί ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι αν η Γερμανία, βασικός προορισμός των προσφύγων, κλείσει τα σύνορά της με την Αυστρία, οι χώρες των Βαλκανίων από τις οποίες περνούν οι πρόσφυγες θα κάνουν το ίδιο.

Ο φράχτης που έχει υψώσει στα σύνορά της η Ουγγαρία έχει αναγκάσει τους πρόσφυγες να περνούν από την Κροατία, τη Σλοβενία και τη Ρουμανία, εξήγησε η Γερμανίδα καγκελάριος.

«Είναι καθήκον της Γερμανίας ως μεγαλύτερης χώρας της ΕΕ να επιβάλλει μια ��λλη, αλληλέγγυα λύση στην προσφυγική κρίση. Και αυτό θα γίνει βήμα βήμα», εξήγησε η Μέρκελ και πρόσθεσε πως κατανοεί τις πολλές ανησυχίες των πολιτών και δεν επιθυμεί να τις «υποτιμήσει». Όμως παρόλα αυτά έκανε και πάλι έκκληση να μην ξεχνούν οι Γερμανοί την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των προσφύγων.

Κατά τη χθεσινή εκδήλωση η Γερμανίδα καγκελάριος υπερασπίστηκε και το συμβιβαστικό έγγραφο στο οποίο κατέληξαν το CDU και το αδελφό του κόμμα στη Βαυαρία, CSU, αναφορικά με την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Η Γερμανία θα βοηθήσει όλους όσοι αναζητούν καταφύγιο εξαιτίας των πολέμων και των διωγμών, υπογράμμισε η ίδια.

Παράλληλα, η Μέρκελ είπε ότι είναι εξίσου σημαντικό να στέλνονται πίσω στις χώρες τους όσοι έρχονται στη Γερμανία για οικονομικούς λόγους και όχι επειδή έχουν ανάγκη από προστασία. Προς αυτή την κατεύθυνση ο σωστότερος δρόμος είναι η δημιουργία ζωνών τράνζιτ, εξήγησε, και όχι το κλείσιμο των συνόρων.

Η Μέρκελ πρέπει να υπερασπιστεί σήμερα ενώπιον του κόμματός της τη μεταναστευτική της πολιτική, ενώ την Πέμπτη θα συναντηθεί με τον Χορστ Ζέεχοφερ, τον πρόεδρο του CSU, και τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, πρόεδρο των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), ξανά για να συζητήσουν για το θέμα των ζωνών τράνζιτ.

Βέβαια, σημειώνεται οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν τη Γερμανίδα Καγκελάριος να καταρρέει, εξαιτίας των χειρισμών της στην προσφυγική κρίση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μέρκελ: «Δεν θα φιλοξενούσα έναν μετανάστη στο σπίτι μου»!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top