Το Ισλαμικό Κράτος κλείνει τι�� γυναικολογικές κλινικές της Συρίας

Νέο κρούσμα καταπάτησης των δικαιωμάτων

​Το κλείσιμο όλων των κλινικών που περιθάλπουν γυναίκες και στις οποίες οι επικεφαλής είναι άνδρες φέρεται να έχει διατάξει το Ισλαμικό Κράτος, σε ένα νέο κρούσμα καταπάτησης των δικαιωμάτων των γυναικών στην καρδιά τ��ς Συρίας.

Οι βιασμοί, οι αναγκαστικοί γάμοι με νύφες σχεδόν παιδιά, η δίωξη των γιατρών και η αποκλειστική χρήση φαρμάκων μόνο από μαχητές του ΙΚ έχουν κλονίσει στο χείριστο βαθμό την υγεία των γυναικών που ζουν υπό το καθεστώς του ISIS.

Το ΙΚ έχει περιορίσει δραστικά το έργο των ανδρών γυναικολόγων, αφού σύμφωνα με τις πεποιθήσεις των ηγετών του άνδρες και γυναίκες πρέπει να κρατούνται χωριστά με κάθε κόστος, καταγγέλλουν οι ακτιβιστές

«Πολλοί γιατροί έχουν ήδη φύγει, ειδικά γυναικολόγοι που τους απαγορεύθηκε να ασκούν το επάγγελμά τους και τους απείλησαν με θάνατο» λέει ο Abu Mohammed, ιδρυτής της ακτιβιστικής οργάνωσης Raqqa Is Being Slaughtered Silently.

Σύμφωνα με τον Independent, που επικαλείται πηγές από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όλες οι κλινικές της πόλης Ράκα, όπου οι επιβλέποντες γιατροί ήταν άνδρες έχουν ήδη κλείσει, ενώ οι γυναικολόγοι που εργάζονται σε επαρχιακά νοσοκομεία έχουν επίσης δει τα καθήκοντά τους «να περιορίζονται».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top