ΑΝΗΚΟΥΣΤΟ: Ο αδερφός τους το «έσκασε» με παντρεμένη και εκείνες καταδικάστηκαν σε… βιασμό!

Το περιστατικό συνέβη στην Ινδία

Η συγκεκριμένη ιστορία ανήκει σίγουρα σε εκείνες που τις διαβάζεις και δεν πιστεύεις στα μάτια σου. Αναφερόμαστε στην παράλογη ποινή που επέβαλε το δημοτικό συμβούλιο μιας επαρχίας της Ινδίας, σε δύο νεαρές κοπέλες. Συγκεκριμένα, το συμβούλιο που αποτελείτο αποκλειστικά από άντρες, καταδίκασε την 23χρονη Meenakshi Kumari και την 15χρονη αδελφή της σε… βιασμό ως τιμωρία για το ατόπημα του αδελφού τους να το σκάσει με μια παντρεμένη! Μετά την απόφαση του συμβουλίου, τα άτυχα κορίτσια παρέλασαν γυμνές, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους.


Την -ομολογουμένως- φρικιαστική αυτή ποινή, αποκάλυψε η Διεθνής Αμνηστία, όπου σύμφωνα με πηγές, οι δυο αδελφές και η οικογένειά τους εγκατέλειψαν το χωριό τους, στην περιοχή Baghpat, λίγο έξω από το Δελχί. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, ο αδελφός των δυο νεαρών, ονόματι Ravi, ερωτεύτηκε μια κοπέλα από την κάστα Jat, μια υψηλότερη κοινωνική κάστα από αυτή του Ravi και της οικογένειάς του, οι οποίοι είναι Dalit, κάποτε γνωστή ως «παριά», που βρίσκονται στο κατώτατο μέρος του συστήματος των καστών της Ινδίας. Η οικογένεια της νεαρής την ανάγκασαν να παντρευτεί τον Φεβρουάριο, αλλά εκείνη εγκατέλειψε την συζυγική κλίνη για χάρη του Ravi.

Ως τιμωρία για την πράξη αυτή, το συμβούλιο του χωριού αποφάσισε ότι οι δυο αδελφές του άντρα, θα πρέπει να βιαστούν!!! Τα μέλη της οικογένειας των κοριτσιών εγκατέλειψαν την κατοικία τους, ενώ το σπίτι τους λεηλατήθηκε από τους συγχωριανούς.

Ο Sumit Kumar, ο άλλος αδελφός των κοριτσιών, κατέφυγε στην Διεθνή Αμνηστία όπου και ανέφερε ότι ζήτησε προστασία από το ανώτατο δικαστήριο της Ινδίας, μιας και όπως είπε φοβάται για τη σωματική ακεραιότητα της οικογένειάς του. Για το θέμα, έχει κάνει ενέργειες η Αμνηστία, θέλοντας να προστατέψει τις δυο νεαρές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top