Έτοιμη για πόλεμο η Βόρεια Κορέα: Ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις στο παρά πέντε της σύρραξης

Δύο ώρες πριν από την εκπνοή του τελεσιγράφου της Πιονγκγιάνγκ

Έτοιμη για πόλεμο η Βόρεια Κορέα: Ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις στο παρά πέντε της σύρραξης

Αναζωπυρώνεται η ένταση στην κορεατική χερσόνησο. Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν έθεσε το στρατό του σε κατάσταση πλήρους πολεμικής ετοιμότητας και έδωσε διορία στη Νότια Κορέα να σταματήσει τα προπαγανδιστικά μηνύματα από τα μεγάφωνα στα σύνορα μέχρι το πρωί του Σαββάτου στις 11 (ώρα Ελλάδας), κάτι που η Σεούλ δεν αποδέχτηκε.

Τελικά, λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία που είχε θέσει το καθεστώς της Πιονγιάνγκ, οι διπλωματικές αρχές των δύο χωρών άρχισαν πάλι τις διαπραγματευτικές επαφές προκειμένου να αρθεί η κρίση μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας.

Οι συναντήσεις των δύο πλευρών πραγματοποιούνται στο χωριό Πανμουντζόμ, στα σύνορα των δύο χωρών.

Στη συνάντηση η Σεούλ θα εκπροσωπηθεί από τον υπουργό Ενοποίησης Χονγκ Γιουνγκ-Πιο και τον σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας Κιμ Κουάν-Τζιν.

Η Βόρεια Κορέα, με τη σειρά της, θα στείλει τον ανώτατο αξιωματούχο της Άμυνας, Χουάνγκ-Πιονγκ-Σο, δεύτερο στην ιεραρχία του καθεστώτος, και τον γραμματέα του κόμματος των Εργατών Κιμ Γιονγκ-Γκον, αρμόδιο για τις σχέσεις με τον Νότο.

Νωρίς σήμερα το πρωί ο Λαϊκός Στρατός της Βόρειας Κορέας είχε ανακοινώσει ότι οι μονάδες του, που έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα είναι σε «κατάσταση πολέμου» ,σύμφωνα με τις εντολές του ηγέτη Κιμ Γιονγκ-Ουν, «έτοιμες να απαντήσουν στις προκλήσεις» της Σεούλ.

«Φτάσαμε στα πρόθυρα του πολέμου και η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη», είχε τονίσει σε ανακοίνωσή του νωρίς το πρωί το βορειοκορεατικό υπουργείο Εξωτερικών.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top