Ιούλιος: Ο θερμότερος μήνας που έχει καταγραφεί ποτέ παγκοσμίως

Από το 1880 που ξεκίνησαν οι μετρήσεις

Σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας για τους Ωκεανούς και την Ατµόσφαιρα (NOAA), ο Ιούλιος ήταν ο πιο ζεστός μήνας που έχει καταγραφεί ποτέ παγκοσμίως, ενώ το 2015 μέχρι τώρα είναι η θερμότερη χρονιά.

Χθες Πέμπτη (20/08) δόθηκε στην δημοσιότητα, η μηνιαία έκθεση της Υπηρεσίας για το κλίμα, η οποία αναφέρει ότι πολλές χώρες καθώς και ωκεανοί παγκόσμια βίωσαν καύσωνες, ενώ η θερμοκρασία όλων των ωκεανών "χτύπησε" ψηλά νούμερα τον περασμένο μήνα.

Να σημειωθεί ότι ο Ιούλιος του 2015 ήταν ο μήνας με τις πιο ψηλές θερμοκρασίες από το 1880, που ξεκινούν οι καταγραφές, με 16,61 βαθμούς Κελσίου.

Μάλιστα, οι πρώτοι επτά μήνες του χρόνου αποτέλεσαν την πιο θερμή περίοδο που έχει καταγραφεί παγκόσμια, με 0,85 βαθμούς Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο του 20ου αιώνα, και ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ, του 2010, με 0,09 βαθμούς Κελσίου.


Σε τρεις μήνες οι ηγέτες χωρών του κόσμου αναμένεται να συναντηθούν στο Παρίσι για να προσπαθήσουν να έρθουν σε συμφωνία για το κλίμα. Ένας από τους στόχους των συνομιλιών για το κλίμα, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, είναι να σταματήσει η παγκόσμια θερμοκρασία να ανεβαίνει περισσότερο από 2 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα, τα οποία λένε οι επιστήμονες ότι είναι το φράγμα πάνω από το οποίο ο κόσμος θα υποφέρει από συνεχώς αυξανόμενες πλημμύρες, ξηρασίες, καταιγίδες και άνοδο της στάθμης της θάλασσας.

Όσοι αναρωτιέστε που οφείλεται η αλματώδης αύξηση της θερμοκρασίας, να σας πληροφορήσουμε πως η ΝΟΑΑ την αποδίδει κυρίως στη καύση ορυκτών καυσίμων από τους ανθρώπους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top