Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η ΠΓΔΜ λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών ροών

Εξετάζουν εμπλοκή του στρατού για την εξομάλυνση της κατάστασης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η ΠΓΔΜ λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών ροών

​Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε τις μεθοριακές περιοχές της ΠΓΔΜ η κυβέρνηση της χώρας, λόγω του τεράστιου προσφυγικού κύματος. Ουσιαστικά, πρόκειται για τα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα και τη Σερβία.

Την ανακοίνωση έκανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, Ίβο Κότεφσκι, ο οποίος είπε ότι στα νότια σύνορα της χώρας (σ.σ. στα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα) θα μπορούσε να εμπλακεί και ο στρατός για να αυξηθεί η ασφάλεια για τον τοπικό πληθυσμό, αλλά και να παρασχεθεί καταλληλότερη και πιο ανθρώπινη μεταχείριση των μεταναστών, που εισήλθαν στη χώρα και αιτούνται τη χορήγηση άδειας διαμονής τριών ημερών στη χώρα, στη διάρκεια της οποίας υποχρεούνται να εγκαταλείψουν την ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, από τις 18 Ιουνίου που εφαρμόζεται το μέτρο χορήγησης τριήμερων αδειών και μέχρι τις 20 Αυγούστου, εκδόθηκαν περίπου 41.500 τέτοιες άδειες σε μετανάστες, που εισέρχονται παράτυπα στην ΠΓΔΜ.

Πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες διασχίζουν τη μικρή χώρα, στη συνέχεια τη Σερβία, ώστε να φθάσουν στην Ουγγαρία, την Γερμανία και τις υπόλοιπες κεντροευρωπαϊκές χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου προσδοκούν να λάβουν άσ��λο ή άδεια παραμονής.

Οι εικόνες που κατέγραψε προ ημερών η κάμερα του πρακτορείου APTN από το σιδηροδρομικό σταθμό της Γευγελής συγκλονίζουν καθώς, δείχνουν μετανάστες να σκαρφαλώνουν από τα παράθυρα σε τρένο, να σπρώχνονται και να επικρατεί πανικός την ώρα που η αμαξοστοιχία ετοιμάζεται να αποχωρήσει για τον προορισμό της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top