Διοικητής της Αλ Κάιντα σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ

Ήταν επικεφαλής για επιθέσεις σε αμερικανικούς στόχους

Διοικητής της Αλ Κάιντα σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ
Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σήμερα ο στρατός των ΗΠΑ, ένας υψηλόβαθμος επιχειρησιακός διοικητής της Αλ Κάιντα, που όπως όλα δείχνουν ήταν και επικεφαλής για επιθέσεις σε αμερικανικούς στόχους, σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν.
Σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό, στόχος της επιδρομής ήταν ο Αμπού Χαλίλ αλ-Σουντάνι, ο οποίος σκοτώθηκε στις 11 Ιουλίου σε μία αεροπορική επιδρομή στην περιοχή Μπερμάλ της επαρχίας Πακτίκα του Αφγανιστάν.
ΞΡΤΥ.jpg
Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ήταν επικεφαλής των «επιχειρήσεων αυτοκτονίας και εκρηκτικών» και συνδεόταν με συνωμοσίες για επιθέσεις σε αμερικανικούς στόχους. Ο Σουντάνι διηύθυνε επιθέσεις εναντίον των υπό την ηγεσία των ΗΠΑ δυνάμεων του συνασπισμού στο Αφγανιστάν, καθώς επίσης και εναντίον των αφγανικών και των πακιστανικών δυνάμεων, αναφέρει επίσης η ίδια ανακοίνωση του στρατού που διανεμήθηκε στους δημοσιογράφους, οι οποίοι συνοδεύουν τον υπουργό Άμυνας Άστον Κάρτερ στο Αρμπίλ του Ιράκ.
Η επιδρομή στην Πακτίκα είναι η τελευταία σε μία σειρά αντιτρομοκρατικών πληγμάτων των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν τις τελευταίες εβδομάδες και στη διάρκειά της σκοτώθηκαν άλλοι δύο μαχητές.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top