Προκαλεί η Bild: Με Grexit θα κάνουμε φθηνότερες διακοπές στην Ελλάδα

Τι αναφέρουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης

Προκαλεί η Bild: Με Grexit θα κάνουμε φθηνότερες διακοπές στην Ελλάδα
Ο γερμανικός Τύπος αναφέρεται σήμερα στην Ελλάδα, με αφορμή την επικείμενη ψηφοφορία που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη γερμανική βουλή για την συμφωνία μεταξύ Ελλάδας-θεσμών.
Bild: Ψηφίστε ΟΧΙ- Με Grexit θα κάνουμε φθηνότερες διακοπές στην Ελλάδα και θα τρώμε φθηνότερες ελιές
Όπως δείχνει το σημερινό δημοσίευμα της Bild, η γερμανική εφημερίδα ζητά από τους γερμανούς βουλευτές να καταψηφίσουν σήμερα τη συμφωνία Ελλάδας-δανειστών, προβάλλοντας ως επιχείρημα ακόμα και ότι με Grexit θα κάνουν φθηνότερες διακοπές στη χώρα μας και θα τρώνε φθηνότερες ελιές. Συγκεκριμένα, ανέφερε χαρακτηριστικά: Το Grexit είναι η καλύτερη λύση. Το νέο νόμισμα ("νέα δραχμή") θα υποτιμηθεί σημαντικά έναντι του ευρώ. Προϊόντα που προορίζονται για εξαγωγή (π.χ. ελιές) θα είναι σημαντικά φθηνότερα, όπως επίσης και οι διακοπές στην Ελλάδα.
Die Zeit: «Η Μέρκελ θα πρέπει να αναμένει περισσότερα "όχι" από όσα υπολόγιζε»
Με αυτό το τίτλο η γερμανική εφημερίδα, αποτυπώνει το κλίμα που επικρατεί και τις εκτιμήσεις που γίνονται για τη ψηφοφορία. Σήμερα που το θέμα θα τεθεί σε ψηφοφορία στη γερμανική βουλή, η Μέρκελ θα έχει την υποστήριξη της πλειονότητας των βουλευτών της παράταξής της. Παρόλα αυτά, όπως επισημα��νει η εφημερίδα, η καγκελάριος θα πρέπει να αναμένει περισσότερα «όχι» απ' όσα υπολόγιζε, καθώς 48 βουλευτές της έχουν δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν την πρόταση και 3 ότι θα απέχουν. Να σημειώσουμε, ότι σχετική δημοσκόπηση για την Ελλάδα από τη Γερμανία δείχνει ότι το 49% θεωρεί ότι η Βουλή πρέπει ν’ απορρίψει την πρόταση, ενώ το 46% να τη δεχτεί.
Handelsblatt: «Το στρατόπεδο όσων λένε "όχι" αυξάνεται» - Τα "όχι" που… ενόχλησαν τη Μέρκελ
Την ίδια εικόνα σχετικά με την αύξηση των «όχι», δίνει και η εφημερίδα Handelsblatt στην οποία μίλησε ο αρμόδιος του CSU για δημοσιονομικά θέματα, Χανς Μίχελμπαχ. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης εκφωνήθηκαν πάνω από 40 ομιλίες και ότι πολλοί βουλευτές τάχθηκαν υπέρ της πρότασης του Σόιμπλε για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
Πρόσθεσε επίσης, ότι 48 βουλευτές δήλωσαν ότι κατά τη σημερινή ψηφοφορία θα ψηφίσουν «όχι», κάτι που ενόχλησε τη Γερμανίδα καγκελάριο. «Θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη της το μήνυμα ότι η πρόταση (σ.σ. για παροχή νέας βοήθειας στην Ελλάδα) δεν πρόκειται να είναι επιτυχής ούτε από πολιτική ούτε από οικονομική άποψη», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Μίχελμπαχ.
Der Spiegel: Επικρίσεις εναντίον Σόιμπλε και Γκάμπριελ από Γερμανούς βουλευτές
Την ίδια ώρα, το περιοδικό Der Spiegel υποστηρίζει ότι η Μέρκελ θα πρέπει να πείσει πολλούς επικριτές της ενόψει της σημερινής ψηφοφορίας, η οποία προκαλεί προβλήματα και στον αντικαγκελάριο και πρόεδρο του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Αμφότεροι θα πρέπει να εκφωνήσουν σήμερα στη γερμανική βουλή πειστικές ομιλίες. Κυρίως η καγκελάριος θα πρέπει να προσπαθήσει να παρουσιάσει επιχειρήματα υπέρ της παροχής νέας βοήθειας στην Ελλάδα και να μεταπείσει όσους περισσότερους επικριτές της μπορεί, ώστε τελικά να ψηφίσουν «ναι».
Stern: Ποιος θέλει το πακέτο βοήθειας - και ποιος δε θέλει
Για μια δύσκολη απόφαση κάνει λόγο η Stern, αναφέροντας πάντως πως ήρθε η ώρα να γίνει η ψηφοφορία για το τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.
Die Zeit: «Ενωμένοι στην οργή κατά του Σόιμπλε»
Οργισμένοι εμφανίζονται Το Γερμανικό Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, οι Πράσινοι και η Αριστερά με τις νέες δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε περί Grexit, σύμφωνα με την εφημερίδα Die Zeit, η οποία σημειώνει ότι «πολλοί πιστεύουν ότι ο υπουργός Οικονομικών θέλει να τορπιλίσει το νέο πακέτο βοήθειας προς στην Ελλάδα ενώ οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη». Μάλιστα, η πρόεδρος των Πρασίνων, Κατρίν Γκέρινγκ Εκαρντ είπε: «Η καγκελάριος πρέπει να σταματήσει τον Σόιμπλε», ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο ηγέτης της Αριστεράς Γκρέγκορ Γκίζι δηλώνοντας ότι «τις τελευταίες εβδομάδες ο υπουργός Οικονομικών λειτουργεί ως καγκελάριος χωρίς να ακούει κανέναν».
Frankfurter Allgemeine: Το ερώτημα της δυσπιστίας
Έτσι τιτλοφορείται σήμερα άρθρο της η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine, αναφερόμενη στην επικείμενη ψηφοφορία.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top