Λονδίνο: Ακτιβιστές αλυσοδέθηκαν στο Χίθροου- 13 πτήσεις ακυρώθηκαν

Διαμαρτύρονταν κατά πιθανής επέκτασης του αεροδρομίου

Λονδίνο: Ακτιβιστές αλυσοδέθηκαν στο Χίθροου- 13 πτήσεις ακυρώθηκαν

Ακτιβιστές εισήλθαν σε διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης του αεροδρομίου του Χίθροου στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα να ακυρώθουν δεκατρείς πτήσεις!

Τουλάχιστον 12 άτομα αλυσοδέθηκαν, διαμαρτυρόμενοι κατά της πιθανής επέκτασης του μεγαλύτερου αεροδρομίου της Βρετανίας.

Το περιστατικό δημιούργησε πολλά ερωτήματα όσον αφορά στην ασφάλεια του αεροδρομίου, καθώς οι ακτιβιστές είπαν ότι τους πήρε μόλις μερικά λεπτά για να κόψουν το συρματόπλεγμα του αφύλακτου φράκτη και να εισέλθουν στο βόρειο διάδρομο του Χίθροου.

plane.jpg
Η διαδήλωσή τους τελείωσε με την παρέμβαση της αστυνομίας έπειτα από επτά ώρες, ενώ σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία, έγιναν εννέα συλλήψεις.

Η οργάνωση στην οποία ανήκουν ονομάζεται “Plane Stupid” και αντιτίθεται στην ανάπτυξη των αερομεταφορών. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι η κατασκευή ενός τρίτου διαδρόμου προσγείωσης- απογείωσης στο Χίθροου, προϋπολογισμού 23 δις λιρών, θα αυξήσει τις εκπομπές ρύπων και θα οδηγήσει σε νέες διαμαρτυρίες.

Τα προηγούμενα σχέδια για την κατασκευή νέου διαδρόμου στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο ακυρώθηκαν το 2010, εν ��έρει λόγω ανησυχιών για τις περιβαλλοντικές του επιπτώσεις του έργου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top