Μπιλ Κλίντον: «Αν εκλεγεί η Χίλαρι πρόεδρος, δεν θα αμείβομαι για τις ομιλίες μου»

Περιέγραψε τη σύζυγό του ως κολώνα του σπιτιού του

​Ο Μπιλ Κλίντον δήλωσε ότι θα εξακολουθήσει να εκφωνεί ομιλίες χωρίς αμοιβή αν η σύζυγός του, η οποία είναι η επικρατέστερη υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις εκλογές του 2016, εκλεγεί πρόεδρος.

Συγκεκριμένα, απάντησε στο Bloomberg όταν ερωτήθηκε αν θα συνεχίσει να εκφωνεί ομιλίες επ' αμοιβή αν η σύζυγός του εκλεγεί στην προεδρία: «Όχι. Δεν νομίζω. Δεν το νομίζω γιατί όταν γίνεσαι πρόεδρος, είσαι καθημερινά στη δημοσιότητα».

Αυστηρή κριτική έχει ασκηθεί από ρεπουμπλικανούς και σχολιαστές, κατά του ζεύγους Κλίντον, για τα εκατομμύρια δολάρια που κερδίζουν από τις αμειβόμενες ομιλίες τους.

Σε συνέντευξή του στο CNN, ο πρώην πρόεδρος επανέλαβε την άποψή του σχετικά με τις κατηγορίες ότι η Χίλαρι Κλίντον ευνοούσε τους δωρητές των φιλανθρωπικών οργανώσεων της οικογενείας την περίοδο που ήταν υπουργός Εξωτερικών.

«Ποτέ δεν μου ζήτησε κάποιος κάτι και δεν νομίζω ότι θα γνωρίζει ούτε η Χίλαρι. Ήταν πολύ απασχολημένη εκείνη την περίοδο. Ποτέ δεν την είδα να διαβάζει τον κατάλογο με τους δωρητές μου...»,είπε χαρακτηριστικά.

Δημοσιογράφοι και πολιτικοί αντίπαλοί της ��εν έχουν καταφέρει να αποδείξουν ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επί Χίλαρι Κλίντον «πούλαγε» χάρες. Το ίδιο το ζεύγος Κλίντον απορρίπτει τις κατηγορίες αυτές ως πολιτικά υποκινούμενες. Ωστόσο, ένας αυξανόμενος αριθμός Αμερικανών απαντά στις δημοσκοπήσεις ότι θεωρεί αναξιόπιστη την Χίλαρι Κλίντον.

Τέλος, ο Κλίντον περιέγραψε τη σύζυγό του ως κολώνα του σπιτιού του, προσθέτοντας ότι θεωρεί πως οι Αμερικανοί θα γνωρίσουν καλύτερα αυτή την πλευρά της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top