Φονικός καύσωνας στην Ινδία: Περισσότεροι από 430 νεκροί–Στους 48 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία

Το κύμα καύσωνα θα συνεχίσει να πλήττει την χώρα για μερικές ακόμα μέρες

Φονικός καύσωνας στην Ινδία: Περισσότεροι από 430 νεκροί–Στους 48 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία

​Πάνω από 430 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το κύμα καύσωνα που πλήττει την Ινδία από την περασμένη εβδομάδα, με την θερμοκρασία να ανεβαίνει μέχρι και στους 48 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές!

Το κύμα καύσωνα πλήττει μεγάλα τμήματα της χώρας, ενώ στην πρωτεύουσα, Νέο Δελχί, η θερμοκρασία άγγιξε τους 44 βαθμούς Κελσίου!

Οι περισσότεροι θάνατοι σημειώθηκαν στα κρατίδια Τελανγκάνα και Άντρα Πραντές, νότια της Ινδίας. Οι αρχ��ς προειδοποίησαν ότι ο αριθμός των θυμάτων είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αυξηθεί, ενώ συνιστούν στον κόσμο να μείνουν μέσα και να πίνουν πολλά υγρά.

_83208258_83208257.jpg
«Η πλειονότητα των θυμάτων ήταν άνθρωποι που εκτέθηκαν απευθείας στον ήλιο, κυρίως ηλικίας από 50 ετών και άνω, οι οποίοι άνηκαν στην εργατική τάξη», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τούλσι Ράνι, ειδικός επίτροπος της Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών του Άντρα Πραντές.

Στην ανατολική πόλη Κολκάτα, τα σωματεία των οδηγών ταξί κάλεσαν τους οδηγούς να μην κυκλοφορούν στους δρόμους από τις 11 π.μ. ως τις 4 μ.μ. εξαιτίας της υπερβολικής ζέστης.

_83209039_83208325.jpg
Η ινδική μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε ότι το κύμα καύσωνα -το οποίο οφείλεται στην έλλειψη βροχών- θα συνεχίσει να πλήττει την χώρα για μερικές ακόμα μέρες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top