HΡΕΜΙΑ επικρατεί στο μεγαλύτερο μέρος της Βαλτιμόρης

Έχουν συλληφθεί 27 άτομα και αναζητούνται κι άλλα μέσω καμερών ασφαλείας

HΡΕΜΙΑ επικρατεί στο μεγαλύτερο μέρος της Βαλτιμόρης

Μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν στη Βαλτιμόρη στην πολιτεία του Μέριλαντ των ΗΠΑ, ηρεμία επικρατεί αυτή την ώρα στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης.

Σποραδικά είναι τα επεισόδια που καταγράφονται, λίγες ώρες μετά τις ταραχές που ξέσπασαν, λόγω του θανάτου του Αφροαμερικανού Φρέντι Γκρέι, ο οποίος απεβίωσε κατά τη διάρκεια της σύλληψης του.

21526934_15258846.limghandler.jpg
«Η ηρεμία επιστρέφει στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης, με εξαίρεση λίγες φωτιές σε αυτοκίνητα και σε δρόμους», ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Βαλτιμόρης.

Λίγη ώρα μετά την κηδεία του Φρέντι Γκρέι, ομάδες νεαρών επιτέθηκαν με ρόπαλα, πέτρες, τούβλα και μπουκάλια σε αστυνομικούς, ενώ καταστήματα λεηλατήθηκαν και στη συνέχεια πυρπολήθηκαν, μαζί με ιδιωτικά αυτοκίνητα και περιπολικά.

21527356_Suspect_Dies_Baltimore_JPEG_04abc.limghandler.jpg
Οι αρχές της πόλης κάλεσα ενισχύσεις και χιλιάδες αστυνομικοί της περιοχής καθώς και μέλη της Εθνοφρουράς του Μέριλαντ ήταν επί ποδός για να καταστείλο��ν τη βία.

Η δήμαρχος της πόλης Στέφανι Ρόλιγκ-Μπλέικς επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22.00 μέχρι τις 05.00 για μία εβδομάδα, η οποία σημείωσε: «Γενιές πάρα πολλών ανθρώπων έχτισαν αυτήν την πόλη για να αφήσουμε αλήτες να την καταστρέψουν».

Συνολικά 27 άνθρωποι συνελήφθησαν, ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα προσπαθήσει να εντοπίσει μέσα από τις κάμερες ασφαλείας τους δράστες των επιθέσεων. Για προληπτικούς λόγους, τα σχολεία θα παραμείνουν σήμερα κλειστά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σε κατάσταση ΕΚΤΑΚΤΟΥ ανάγκης το Μέριλαντ-Επεισόδια και λεηλασίες μετά το θάνατο Αφροαμερικανού

ΚΟΡΥΦΑΙΟ: Μάνα αρπάζει από το αυτί τον ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟ γιο της στα επεισόδια της Βαλτιμόρης!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top