Ιταλία: Οι συλληφθέντες για τρομοκρατία πιθανόν να ετοίμαζαν επίθεση στο Βατικανό

Η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες σε όλη την χώρα

Ιταλία: Οι συλληφθέντες για τρομοκρατία πιθανόν να ετοίμαζαν επίθεση στο Βατικανό

​Ιταλοί εισαγγελείς δήλωσαν πως οι ύποπτοι για τρομοκρατία, που ήταν ο στόχος της επιχείρησης που διεξήγαγε η αστυνομία στη Σαρδηνία και σε άλλες περιοχές, είχαν κάνει ετοιμασίες για μία επίθεση το 2010 εναντίον του Βατικανού.

Η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες σε όλη την Ιταλία για τη σύλληψη 18 ανθρώπων που φέρεται να έχουν δεσμούς με την Αλ Κάιντα. Μερικοί από αυτούς συν��λήφθησαν στη Σαρδηνία, περιλαμβανομένου και του πνευματικού ηγέτη της ομάδας, αλλά άλλοι πιστεύεται ότι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα.

Ο εισαγγελέας Μάουρο Μούρα δήλωσε πως υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες έδειξαν πως οι ύποπτοι σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν βομβιστική επίθεση στο Βατικανό και πως ένας επίδοξος καμικάζι είχε φθάσει στη Ρώμη.

Ο Μούρα είπε πως τα σχέδια επίθεσης δεν προχώρησαν ποτέ και πως ο επίδοξος καμικάζι έφυγε από την Ιταλία, αν και δεν είναι σαφές για ποιο λόγο.

Οι τηλεφωνικές υποκλοπές έδειξαν ακόμη ότι δύο από τους υπόπτους ήταν μέρος ενός δικτύου που προστάτευε τον Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν, ανέφερε ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η αστυνομία δήλωσε πως σκοπός του δικτύου ήταν να προκαλέσει μία εξέγερση εναντίον της πακιστανικής κυβέρνησης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top