Αστεροειδής πήρε το όνομα «Μαλάλα» προς τιμής της βραβευμένης με Νόμπελ ακτιβίστριας

«Αν κάποιος το αξίζει, είναι αυτή» δήλωσε η αστρονόμος που τον «βάφτισε»

Αστεροειδής πήρε το όνομα «Μαλάλα» προς τιμής της βραβευμένης με Νόμπελ ακτιβίστριας

Σε μια πολύ συγκινητική κίνηση με συμβολικό περιεχόμενο προχώρησε μια αστρονόμος της NASA, η οποία έδωσε το όνομα της Μαλάλα Γιουσαφαϊ σε αστεροειδή!

Θυμίζουμε πως η νεαρή ακτιβίστρια έγινε παγκοσμίως ��νωστή το 2012, όταν πυροβολήθηκε στο κεφάλι από Ταλιμπάν, επειδή μαχόταν υπέρ των δικαιωμάτων των παιδιών στην εκπαίδευση.

_82240338_zi3trrvvz3joao9nsrcg.jpg
Η 17χρονη Μαλάλα επιβίωσε από την δολοφονική επίθεση και κατάφερε να αποκαταστήσει μερικώς την όραση και το πρόσωπο της, ενώ βραβεύτηκε για την προσπάθεια της με Νόμπελ Ειρήνης.

Γι΄αυτό και η όταν η Έιμι Μάινζερ (αστρονόμος της NASA) ανακάλυψε τον αστεροειδή πλάτους μεγαλύτερου από 2 μίλια, που βρίσκεται μεταξύ Άρη και Δία, αποφάσισε να του δώσει το όνομα της νεαρής ακτιβίστριας, που πλέον ονομάζεται και επίσημα “316201 Malala”.

_82238763_malala.jpg
Μάλιστα σε κείμενο της στο Malala Fund Blog, υποστηρίζει πως:

«Αν κάποιος αξίζει να ονομαστεί αστεροειδής με το όνομα του, είναι αυτή», αναφέροντας ότι ένας συνάδελφος της την έκανε να προσέξει το γεγονός πως, μολονότι πολλοί αστεροειδείς έχουν λάβει ονόματα ανθρώπων, πολύ λίγοι έχουν λάβει ονομασίες με σκοπό να τιμηθεί η προσφορά γυναικών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top