ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ σε μουσείο της Τυνησίας:ΝΕΚΡΟΙ οι δύο δράστες και άλλοι 17 άνθρωποι-ΒΙΝΤΕΟ

Πρώτη ανάρτηση 16:41

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ σε μουσείο της Τυνησίας:ΝΕΚΡΟΙ οι δύο δράστες και άλλοι 17 άνθρωποι-ΒΙΝΤΕΟ

​Δύο ένοπλοι άνδρες εισέβαλαν στο εθνικό μουσείο Μπαρντό στην πρωτεύουσα της Τυνησίας, την Τύνιδα, και σκόρπισαν τον θάνατο! Στους 19 ανέρχονται τελικά οι νεκροί από τα πυρά των δύο δραστών, εκ των οποίων οι 17 είναι τουρίστες.

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Χαμπίμπ Εσίντ, οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον των τουριστών που αποβιβάζονταν από λεωφορεία έξω από το Μουσείο Μπαρντό, ενώ στη συνέχεια κράτησαν ομήρους μέσα στο κτίριο. Μεταξύ των νεκρών υπάρχουν Πολωνοί, Ιταλοί, Γερμανοί και Ισπανοί τουρίστες.

«Πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση στο μουσείο Bardo», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Μοχάμεντ Άλι Αρούι μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Mosaique FM και σημείωσε πως μόνο ένας από τους νεκρούς κατάγεται από τη χώρα.

Οι ένοπλοι άνδρες, οι οποίοι ήταν ντυμένοι με στρατιωτικά ρούχα, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν κατάφεραν να μπουν μέσα στο κοινοβούλιο και έτσι μπήκαν στο μουσείο, το οποίο βρίσκεται στον ίδιο χώρο.

Νωρίτερα, ένας κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της Τυνησίας έχουν περικυκλώσει δύο ενόπλους μέσα στο μουσείο, οι οποίοι εν τέλει έπεσαν νεκροί!

Ακόμη, νεκρός είναι κι ένας αστυνομικός, ο οποίος συμμετείχε στην επιχείρηση σύλληψής τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top