ΑΥΤΟΣ είναι ο νεότερος δισεκατομμυριούχος στον κόσμο- Μόλις 24 ετών!

Σύμφωνα με το Forbes

ΑΥΤΟΣ είναι ο νεότερος δισεκατομμυριούχος στον κόσμο- Μόλις 24 ετών!

Είναι μόλις 24 ετών και είναι επισήμως ο νεότερος δισεκατομμυριούχος στον κόσμο, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes. O λόγος για τον Ιβάν Σπίγκελ, συνιδρυτή και διευθύνοντα συμβούλου της πετυχημένης εφαρμογής "Snapchat", η αξία της οποίας υπολογίζεται σήμερα από τους επενδυτές στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το Snapchat είναι μια εφαρμογή, μέσω της οποίας, μπορείς να στείλεις στους φίλους σου φωτογραφίες ή βιντεομηνύματα σε πραγματικό χρόνο. Αυτά σβήνονται μετά από δέκα δευτερόλεπτα.
Evan_Spiegel,_founder_of_Snapchat.jpg
Το Forbes εκτιμά ότι ο Σπίγκελ, όπως και ο 26χρονος συνιδρυτής του Snapchat, Μπόμπι Μέρφι, κατέχουν ο καθένας μερίδιο τουλάχιστον 15%, που σημαίνει πρακτικά ότι η περιουσία τους εκτιμάται περίπου στο 1,5 δις έκαστος. Έτσι και ο Mέρφι κατατάσσεται δεύτερος στη λίστα με τους νεότερους δισεκατομμυριούχους.
Κατά την έναρξη των σπουδών του στο πανεπιστήμιο Stanford το 2010, ο Σπίγκελ γνώρισε τους Μπόμπι Μέρφι και Ρέγκι Μπράουν, με τους οποίους δημιούργησε την εφαρμογή το 2011, αρχικά με την ονομασία Picaboo. Στην αρχή είχε λίγη απήχηση, με την καινούρια ονομασία, ωστόσο, άρχισε σταδιακά να απογειώνεται.
«Δεν ήμασταν πολύ δημοφιλείς», είχε πει ο Μέρφι στο Forbes πέρυσι, για την εμπειρία του ίδιου, αλλά και του Σπίγκελ από το πανεπιστήμιο και πρόσθεσε: «Προσπαθήσαμε να χτίσουμε κάτι για να γίνουμε δημοφιλείς». Σήμερα την εφαρμογή επισκέπτονται δωρεάν περίπου 100 εκατομμύρια χρήστες το μήνα παγκοσμίως.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top