Πρώην πρόεδρος Ουρουγουάης: «Ζω λιτά όπως και η πλειοψηφία του λαού μου»

Κάλεσε τους ηγέτες της Ιταλίας και της Ισπανίας να κάνουν το ίδιο

​Μετά από πέντε χρόνια στην εξουσία στην Ουρουγουάη, ο Χοσέ Μουχίκα που χαρακτηρίστηκε ως ο «πιο ταπεινός πρόεδρος στον κόσμο», παραιτήθηκε από τη θέση του, παραδίδοντας τα ηνία στον Ταμπαρέ Βάσκες.

Ο 79χρονος πρώην ηγέτης, που έχει ακόμα την έγκριση του 70% του λαού της χώρας του, απαρνήθηκε τα πλούτη και τα μεγαλεία και συνέχισε το λιτό βίο που κάνει και η πλειοψηφία του λαο�� του. Μάλιστα δεν τον χαρακτήρισαν «ταπεινό» για το τίποτα, αφού διέθετε το 90% της αμοιβής του σε φιλανθρωπίες και ζούσε σε μια μικρή φάρμα αντί για το προεδρικό μέγαρο.

Ο Μουχίκα, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο BBC, εξέφρασε την ανησυχία του για την εμμονή ορισμένων στον υλικό πλούτο, ενώ προέτρεψε τους ηγέτες της Ιταλίας και της Ισπανίας να τον μιμηθούν: «Αυτός ο κόσμος είναι τρελός, τρελός. Οι άνθρωποι εκπλήσσονται από φυσιολογικά πράγματα και αυτή η εμμονή με ανησυχεί», σημείωσε και συνέχισε: «Το μόνο που κάνω είναι να ζω όπως η πλειοψηφία του λαού μου και όχι η μειοψηφία. Ζω μια φυσιολογική ζωή και οι ηγέτες της Ιταλίας και της Ισπανίας θα πρέπει επίσης να ζουν όπως οι λαοί τους. Δεν θα πρέπει να επιδιώκουν να μοιάσουν σε μ��α πλούσια μειοψηφία ή να την αντιγράφουν».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top