Διεθνείς αντιδράσεις από τη δολοφονία του πολιτικού αντιπάλου του Πούτιν

«Καταθορυβημένη» η Μέρκελ –Για «ειδεχθή δολοφονία» μιλά ο Όλαντ

Διεθνείς αντιδράσεις από τη δολοφονία του πολιτικού αντιπάλου του Πούτιν

Διεθνείς αντιδράσεις έχει προκαλέσει η εκτέλεση εν ψυχρώ τα ξημερώματα του Σαββάτου του πολιτικού αντιπάλου του Πούτιν, Μπόρις Νεμτσόφ.

«Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ είναι καταθορυβημένη από τη δειλή δολοφονία του αντιπολιτευόμενου ρώσου πολιτικού Μπόρις Νεμτσόφ» τονίζει σε ανακοίνωση της η καγκελαρία και προσθέτει: «Η καγκελάριος καλεί τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντ��μιρ Πούτιν να εξασφαλίσει πως η δολοφονία αυτή θα διαλευκανθεί και οι δράστες θα λογοδοτήσουν».

Από την πλευρά του, ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ δήλωσε «θλιμμένος και οργισμένος», προσθέτοντας πως είναι επίσης «σοκαρισμένος, όπως πολλοί άνθρωποι στη Ρωσία».

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταδικάζει την ειδεχθή δολοφονία του Μπόρις Νεμτσόφ, η οποία διαπράχθηκε αυτή τη νύκτα στη Μόσχα. Ο Μπόρις Νεμτσόφ ήταν ένας θαρραλέος και άοκνος υπερασπιστής της δημοκρατίας και ένας επίμονος μαχητής κατά της διαφθοράς» αναφέρεται, εξάλλου, σε δήλωση του Προεδρικού Μεγάρου της Γαλλίας.

Με σκληρά λόγια αναφέρθηκε στο περιστατικό ο αντιπολιτευόμενος πολιτικός και πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι Γκάρι Κασπάροφ, δείχνοντας ευθέως τον Πούτιν ως υπεύθυνο:

«Στην ατμόσφαιρα μίσους και βίας του Πούτιν, στο εξωτερικό και μέσα στη Ρωσία, η αιματοχυσία είναι η προϋπόθεση για να επιδείξεις αφοσίωση, ότι είσαι με την ομάδα. Το θέμα δεν είναι αν έδωσε ο Πούτιν τη διαταγή να δολοφονηθεί ο Μπόρις Νεμτσόφ. Το έκανε η δικτατορία του Πούτιν. Η προπαγάνδα του 24 ώρες το 24ωρο και 7 ημέρες την εβδομάδα περί εχθρών του κράτους» ανέφερε ο ίδιος.

Για το θέμα μίλησε και ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, καλώντας τους πάντες να αποφύγουν τα βιαστικά συμπεράσματα.

«Κάποιες δυνάμεις θα προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν τον φόνο για δικό τους όφελος. Αυτό που σκέπτονται είναι πώς θα απαλλαγούν από τον Πούτιν» τόνισε ο πρώην σοβιετικός πρόεδρος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top