Χίος: Τα μηνύματα Μητσοτάκη στην Άγκυρα λίγο πριν την επίσκεψη 

Τι είπε από το ακριτικό νησί για το διακύβευμα των ευρωεκλογών 

Λίγα 24ωρα πριν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ταξιδέψει για την Άγκυρα και τη συνάντησή του με τον Ταγίπ Ερντογάν, επισκέφθηκε την ακριτική Χίο. Πέρα από το διακύβευμα των ευρωεκλογών, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τις επενδύσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, παράλληλα με την ελληνοτουρκική συνεργασία σε πεδία χαμηλής πολιτικής. Tο Star παρουσιάζει την ανθρωπογεωγραφία του ραντεβού της Άγκυρας, το πρόγραμμα, αλλά και τα αγκάθια στην ελληνοτουρκική επαναπροσέγγιση. 

«Επειδή ακούω διάφορους από την αντιπολίτευση να ισχυρίζονται ότι οι ευρωεκλογές είναι μια ευκαιρία να στείλουμε μήνυμα αμφισβήτησης της κυβερνητικής σταθερότητας, τους απαντώ: σηκώνουμε το γάντι της πρόκλησης. Η πολιτική σταθερότητα είναι το μεγάλο ζητούμενο αυτών των εκλογών»

Στο στρατόπεδο Γκιάλα ο Κ. Μητσοτάκης λίγα 24ωρα πριν την επίσκεψη στην Άγκυρα 

Λίγες μέρες πριν βρεθεί στην Άγκυρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθεώρησε μαζί με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ όπλα στο στρατόπεδο Γκιάλα, κατά τον εορτασμού του Αγίου Γεωργίου, προστάτη των Ενόπλων Δυνάμεων. Νωρίτερα, βεβαίως, είχε επισημάνει και το θετικό αποτύπωμα από την επταήμερη τουριστική βίζα για Τούρκους πολίτες σε 10 νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. 

«Η συνεχής επένδυση στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι μονόδρομος σε αυτές τις εποχές της μεγάλης γεωπολιτικής αστάθειας. Και οι Ένοπλες Δυνάμεις εξασφαλίζουν την εθνική κυριαρχία» τόνισε ο Πρωθυπουργός 

Το πρόγραμμα της επίσκεψης - εξπρές του Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Η συνάντηση Μητσοτάκη -  Ερντογάν ξεκινά τη Δευτέρα μετά τις 16:00 και στις 17:30 προγραμματίζεται η διευρυμένη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών. Για τις 18:00 προσδιορίζονται οι δηλώσεις και για τις 18:30 το δείπνο. Μετά τις 20:30 προγραμματίζεται η αναχώρηση του πρωθυπουργού.

Στη σύνθεση του ραντεβού της Άγκυρας και οι διοικητές των μυστικών υπηρεσιών 

Σε σύσκεψη που έγινε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου κλείδωσε πλήρως η ανθρωπογεωγραφία της συνάντησης. Εκτός από τις δύο τριπλέτες από ελληνικής και τουρκικής πλευράς που θα βρεθούν στο γραφείο του κ. Ερντογάν, στο διευρυμένο τραπέζι θα καθίσουν οι υφυπουργοί Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, Κώστας Φραγκογιάννης, Μπουράκ Ακτσαπάρ, η σύμβουλος Διεθνών Θεμάτων Αριστοτελία Πελώνη και οι διευθυντές Επικοινωνίας Κύρα Κάπη και Φαχρεντίν Αλτούν, αλλά και οι διοικητές των μυστικών υπηρεσιών, ο Θέμης Δεμίρης της ΕΥΠ και ο Ιμπραήμ Καλίν της ΜΙΤ. 

Τα «αγκάθια» στο ραντεβού Μητσοτάκη - Ερντογάν στην Άγκυρα

Στόχος της κυβέρνησης είναι τα ήρεμα νερά να διατηρηθούν, όμως υπάρχουν επί τάπητος και «αγκάθια».  

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θέσει στον κ. Ερντογάν το ζήτημα της μετατροπής της Μονής της Χώρας σε τζαμί, ενώ προετοιμάζεται να απαντήσει τουρκικές αιτιάσεις για τα θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο. Πάγια "αγκάθια" είναι και η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, αλλά και οι αποκλίνουσες θέσεις για το Κυπριακό. 

Ν. Δένδιας: «Με την ατζέντα 2030 οι Ένοπλες Δυνάμεις σε νέα εποχή» 

«Με την «Ατζέντα 2030», οι Ένοπλες Δυνάμεις και ο Ελληνικός Στρατός οδηγούνται σε μια νέα εποχή. Έτοιμοι να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του 21ου αιώνα» διαμήνυσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, κατά τον επίσημο εορτασμό του Προστάτη του Στρατού Ξηράς και του Πεζικού Αγίου Γεωργίου, στη Σχολή Πεζικού στη Χαλκίδα.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top