ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ: Νοσοκόμος ομολόγησε τις δολοφονίες τουλάχιστον 30 ασθενών- Εκταφιάζουν τις σορούς

Τους χορηγούσε ενέσιμη ουσία για να τους φτάσει στα πρόθυρα του θανάτου και να τους επαναφέρει

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ: Νοσοκόμος ομολόγησε τις δολοφονίες τουλάχιστον 30 ασθενών- Εκταφιάζουν τις σορούς

​Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις στην υπόθεση του 38χρονου Γερμανού πρώην νοσοκόμου, ο οποίος ήδη εκτίει ποινή φυλάκισης 7,5 ετών, ενώ την ίδια ώρα φέρεται να έχει δολοφονήσει περισσότερους από 50 ασθενείς!

Η υπόθεση άρχισε να αποκαλύπτεται το 2005, όταν συνάδελφός του είδε τον Νιλς Χ. να κάνει ένεση σε έναν ασθενή, χωρίς να χρειάζεται, σε μια κλινική στο Ντέλμενχορστ της Κάτω Σαξονίας. Έτσι, το 2008 καταδικάστηκε σε κάθειρξη 7,5 ετών για απόπειρα δολοφονίας, την οποία εκτίει μέχρι σήμερα.

ImageHandler.jpg
Το θέμα όμως, εξαιτίας της δημοσιότητας που πήρε, έκανε τους συγγενείς των ασθενών που είχαν νοσηλευτεί στο εν λόγω νοσοκομείο και απεβίωσαν, να αναρωτιούνται για τα αίτια των θανάτων τους. Χαρακτηριστικά, μια γυναίκα εξέφρασε αμφιβολίες για τον θάνατο της μητέρας της και μετά από αυτό, ακολούθησε �� εκταφή πολλών σορών και η ιατροδικαστική εξέτασή τους. Εν τέλει, βρέθηκαν ίχνη ύποπτων ουσιών σε πέντε πτώματα, εκ των οποίων στα τρία η ουσία είχε χορηγηθεί με ένεση.

Στη συνέχεια, ο 38χρονος Γερμανός πρώην νοσοκόμος κρίθηκε ένοχος για δύο ανθρωποκτονίες εκ προθέσεως και δύο απόπειρες φόνου από δικαστήριο της πόλης Όλντενμπουργκ, και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Ωστόσο, ενδέχεται να ξαναδικαστεί για τους θανάτους, τουλάχιστον άλλων 30 ατόμων.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε στην απολογία του ότι χορηγούσε στους ασθενείς φάρμακα, σε ενέσιμη μορφή, ώστε να φτάσουν στα πρόθυρα του θανάτου και τότε να τους επαναφέρει στη ζωή, κάνοντας επίδειξη των ικανοτήτων του.

238D171D00000578-0-image-50_1417101882444.jpg
Η υπόθεση βέβαια, δεν σταμάτησε εκεί αφού ο Νιλς είπε σε συγκρατούμενό του ότι έχει σκοτώσει περίπου 50 ανθρώπους ενώ σε έναν ψυχίατρο που τον εξέτασε στις αρχές του χειμώνα ομολόγησε 30 ανθρωποκτονίες και περίπου 60 απόπειρες.

Ως εκ τούτου, την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να γίνει εκταφή οκτώ σορών, στο πλαίσιο της νέας έρευνας. Θα ακολουθήσουν και άλλες εκταφές, ενώ μια ομάδα έχει αναλάβει να επανεξετάσει τις αιτίες θανάτου περίπου 200 ανθρώπων στις κλινικές όπου εργάστηκε ο 38χρονος νοσοκόμος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top