Ο Φρανσουά Ολάντ υποδέχτηκε τον Σον Πεν στο Παρίσι

Την παραμονή της 40ης τελετής απονομής των βραβείων Σεζάρ

Ο Φρανσουά Ολάντ υποδέχτηκε τον Σον Πεν στο Παρίσι

Στο Παρίσι υποδέχτηκε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, τον Αμερικανό ηθοποιό και σκηνοθέτη, Σον Πεν, ο οποίος αναμένεται να τιμηθεί για τη συνολική προσφορά του στον κινηματογράφο στην 40η τελετή απονομής των βραβείων Σεζάρ.

Ο Σον Πεν, ο οποίος είναι από τους πιο θερμούς υπερασπιστές της Αριστεράς στο Χόλιγουντ, είχε μια 45λεπτη συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο. Ο Αμερικανός δημιουργός είναι επίσης ιδρυτής της ανθρωπιστικής οργάνωσης για την Αϊτή J/P Haitian Relief Organization και υπερασπίζεται ανοιχτά τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων.

Στη συνάντηση τους, συζήτησαν για την ανθρωπιστική κατάσταση στην Αϊτή, τρία χρόνια μετά το σεισμό της 12ης Ιανουαρίου του 2010, στον οποίο έχασαν την ζωή τους τουλάχιστον 230.000 άνθρωποι, εκατοντάδες χιλιάδες τραυματίστηκαν, ενώ 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι έμειναν άστεγοι.

Οι δύο άνδρες δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στις δύο τρομοκρατικές επιθέσεις που έπληξαν το Παρίσι τον περασμένο Ιανουάριο, για το θέμα της προάσπισης των ελευθεριών και για την προετοιμασία της Συνόδου για το Κλίμα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη γαλλική πρωτεύουσα τον Δεκέμβριο του 2015. Ακόμη, ο ηθοποιός δήλωσε έτοιμος να απευθύνει μήνυμα συμπαράστασης.

Ο Σον Πεν ήταν συνοδευόμενος από τον Φερνάντο Σουλίτσιν, παραγωγό από την Αργεντινή, ο οποίος συνεργάστηκε σε δύο ντοκιμαντέρ με τον Όλιβερ Στόουν, το ένα αφιερωμένο στην ζωή του Φιντέλ Κάστρο και το άλλο στην εναλλακτική Αριστερά της Λατινικής Αμερικής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top