Podemos: Περιορισμένες οι συνέπειες για εμάς από την αλλαγή στην Ελλάδα

Πρώτη ανάρτηση: 14/02/2015, 00:47

Podemos: Περιορισμένες οι συνέπειες για εμάς από την αλλαγή στην Ελλάδα
«Δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι για τη νίκη στις εκλογές (σ.σ.: του ΣΥΡΙΖΑ) και δεν θα μας οδηγήσουν αυτές στη νίκη ή στην ήττα» δήλωσε ο επικεφαλής των Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας σε συνέντευξη του σε ξένους δημοσιογράφους στη Μαδρίτη.

Η ουδέτερη στάση του Ιγκλέσιας μάλλον ξάφνιασε πολλούς που περίμεναν πιο θερμή υποδοχή της νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα, αφού έχει αναπτύξει στενές σχέσεις με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Η Ελλάδα και η Ισπανία είναι δύο πολύ διαφορετικές χώρες, δεν είναι συγκρίσιμες. Κατ' αρχήν, η Ισπανία είναι η τέταρτη οικονομία της ευρωζώνης και αυτό συνεπάγεται ότι έχει μια διαφορετική θέση όσον αφορά τους όρους της διαπραγμάτευσης» τόνισε ο αρχηγός του κόμματος που προηγείται σε αρκετές δημοσκοπήσεις στην Ισπανία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το ότι δείχνουμε συμπάθεια στην κυβέρνηση της αλλαγής (σ.σ.: στην Ελλάδα), δεν σημαίνει ότι οι πραγματικότητες μας είναι παρόμοιες. Είμαι πεπεισμένος ότι όλα θα πάνε καλά για την ελληνική κυβέρνηση, όμως αυτή είναι μια παράμετρος που θα έχει πολύ περιορισμένες συνέπειες για τη χώρα μας».

Το αμέσως προσεχές διάστημα το Podemos έχει μπροστά του πολλά εκλογικά ραντεβού, ξεκινώντας από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Μαΐου και συνεχίζοντας με τις βουλευτικές στο τέλος του έτους.

Οι δύο κυριότεροι αντίπαλοί του, το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα (PP) αλλά και το Σοσιαλιστικό (PSOE) το κατηγορούν για λαϊκισμό και ότι το πρόγραμμά του είναι ��ολύ ασαφές. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top