Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «η ελληνική κυβέρνηση είναι νέα, μόλις μερικών ημερών. Δεν ανησυχούμε»

''Αναμένουμε να έχουμε συνομιλίες με μια σειρά από χώρες''

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζένιφερ Ψάκι απάντησε σε ερωτήσεις για τη συνάντηση στην ΕΕ (των υπουργών Εξωτερικών), σε σχέση με τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας και τη θέση της νέας ελληνικής κυβέρνησης.

«Δεν έχω τίποτα καινούριο να προσθέσω από χθες» τόνισε.

Η κ. Ψάκι επεσήμανε ότι «αυτό που είπα την Τετάρτη, είναι να αφήσουμε (να δούμε) τι θα συζητηθεί εντός της ΕΕ».

Να σημειωθεί ότι κατά την προχθεσινή αναφορά της, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επεσήμανε ότι «προφανώς, εκτιμούμε τη συνεργασία των Ευρωπαίων εταίρων μας στην εφαρμογή των κυρώσεων που υιοθετήθηκαν από την ΕΕ και συνεργαζόμαστε ώστε να βοηθήσουμε στον τερματισμό της κρίσης στην Ουκρανία».

Για την Ελλάδα, σημείωσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση είναι νέα, μόλις μερικών ημερών. Προφανώς, αναμένουμε να έχουμε συνομιλίες με μια σειρά από χώρες. Υπήρξαν και στο παρελθόν, όπως γνωρίζετε, συζητήσεις σχετικά με το τι είναι ωφέλιμο ή όχι για τις κυρώσεις της ΕΕ που οδήγησαν στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί. Δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο. Αλλά δεν νομίζω ότι είμαστε σε σημείο για να ανησυχούμε».

Εν τω μεταξύ, όπως σας γράψαμε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ διαβεβαίωσε ότι «θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τους Έλληνες ηγέτες και τον ελληνικό λαό για να εφαρμοστούν πολιτικές που είναι προς το συμφέρον της χώρας, καθώς και προς το συμφέρον της ευρύτερης ευρωπαϊκής και παγκόσμιας οικονομίας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top