«Κάτω η Charlie Hebdo, κάτω οι βλάσφημοι»- Χιλιάδες διαδηλωτές στο Πακιστάν

Συνθήματα και πορείες κατά του γαλλικού σατιρικού περιοδικού

«Κάτω η Charlie Hebdo, κάτω οι βλάσφημοι»- Χιλιάδες διαδηλωτές στο Πακιστάν

Κατά του σατιρικού περιοδικού “Charlie Hebdo”, διαδήλωσαν χιλιάδες άνθρωποι στην πόλη Καράτσι του Πακιστάν, την Πέμπτη, και λόγος γίνεται ότι ίσως πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαδήλωση κατά του γαλλικού περιοδικού.

Οι διαδηλωτές ήταν ενάντια στη δημοσίευση της γελοιογραφίας του Μωάμεθ, στο πρωτοσέλ ιστορικό τεύχος του Charlie Hebdo, μετά την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του.

Ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών εκτίμησε πάντως ότι οι διαδηλωτές μπορεί να ήταν χιλιάδες, αλλά δεδομένου ότι το Καράτσι έχει πληθυσμό 18 εκατ. κατοίκων, η συγκέντρωση ήταν συγκριτικά μικρή.

«Κάτω η Charlie Hebdo, κάτω οι βλάσφημοι» ήταν ένα από τα συνθήματα που φώναζαν οι διαδηλωτές, ενώ στα πλακάτ που κρατούσαν, αναγραφόταν το σύνθημα «θάνατος στους βλάσφημους».

Οι διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Σουνιτικού Τεχρίκ, ενός πολιτικοθρησκευτικού κινήματος, ενώ ένας από τους διοργανωτές της κινητοποίησης, ο Σάρβατ Ετζάζ Κάντρι, απαίτησε το Πακιστάν να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις του με τη Γαλλία.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στην Κουέτα, όπου οι διαδηλωτές φώναζαν «Κρεμάστε τους βλάσφημους, δεν θα ανεχθούμε οποιονδήποτε γελοιοποιεί τον Προφήτη μας», αλλά και στη Λαχώρη, όπου περίπου 2.000 διαδηλωτές απαίτησαν «η Γαλλία να ζητήσει συγγνώμη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top