Ο Λευκός Οίκος παραδέχεται: "Έπρεπε να έχουμε καλύτερη παρουσία στο Παρίσι"

Δηλώσεις μετά τις αποδοκιμασίες

Ο Λευκός Οίκος παραδέχεται: "Έπρεπε να έχουμε καλύτερη παρουσία στο Παρίσι"

​O Λευκός Οίκος εξέφρασε τη λύπη του σήμερα διότι δεν έστειλε ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος της αμερικανικής κυβέρνησης στη «δημοκρατική πορεία» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Παρίσι, όπου συμμετείχαν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι, μεταξύ των οποίων περίπου 50 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων.

«Έπρεπε να στείλουμε κάποιον (αξιωματούχο) πιο υψηλού επιπέδου», αναγνώρισε ο Τζος Έρνεστ, ο εκπρόσωπος Τύπου της αμερικανικής κυβέρνησης.

«Δεν πρέπει να αμφιβάλλετε καθόλου ότι οι Αμερικανοί και αυτή η κυβέρνηση βρίσκονται στο πλευρό της Γαλλίας» προσέθεσε ο Έρνεστ ο οποίος χαιρέτισε αυτήν την «αξιοθαύμαστη επίδειξη ενότητας» εκ μέρους των Γάλλων που έλαβαν μέρος στην χθεσινή πορεία.

«Εάν οι συνθήκες ήταν διαφορετικές, ο ίδιος ο πρόεδρος θα επιθυμούσε διακαώς να μπορέσει να παραστεί» επισήμανε προβάλλοντας ως δικαιολογία το σύντομο διάστημα μεταξύ της ανακοίνωσης της πορείας και της πραγματοποίησής της και τις προϋποθέσεις που έχει κάθε ταξίδι του Αμερικανού προέδρου στο εξωτερικό.

Πάντως, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ο Τζον Κέρι θα πάει την Πέμπτη στο Παρίσι για συνομιλίες σχετικά με την αντιμετώπιση της εξτρεμιστικής βίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντιδράσεις και σχόλια των αμερικανικών μέσων για την απουσία Ομπάμα από την πορεία στο Παρίσι

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top