ΣΥΝΤΕΤΡΙΜΜΕΝΗ η σύντροφος του διευθυντή σύνταξης του Charlie Hebdο-ΔΕΙΤΕ τι λέει για εκείνον!

Φωτογραφίες από την στιγμή που πήγε στον τόπο της τραγωδίας

ΣΥΝΤΕΤΡΙΜΜΕΝΗ η σύντροφος του διευθυντή σύνταξης του Charlie Hebdο-ΔΕΙΤΕ τι λέει για εκείνον!

​Ραγίζει καρδιές η σύντροφος του Στεφάν Σαρμπονιέ (Σάρμπ) διευθυντή σύνταξης του Charlie Hebdo, Ζανέτ Μπουκράμπ, η οποία δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της μιλώντας στην γαλλική τηλεόραση.

charb_2.jpg
Η πρώην υπουργός της Γαλλίας στην κυβέρνηση Σαρκοζί, η οποία είχε σχέση με τον Σάρμπ τα τελευταία χρόνια έσπευσε αμέσως στα γραφεία του περιοδικού μόλις έμαθε για την τρομοκρατική επίθεση και συντετριμμένη πληροφορήθηκε τα τραγικά νέα!

bougrab4.jpg
(φώτο από το σημείο της τραγωδίας)

bougrab5.jpg
jeanete-1.jpg

jeanette1.jpg

729x.jpg
Την Πέμπτη με δάκρυα στα μάτια εμφανίστηκε στην γαλλική τηλεόραση και χαρακτήρισε τον Σαρμπονιέ ως ένα ήρωα που πάντα θαύμαζε και δήλωσε: «Έχασα την αγάπη μου, το άλλο μισό του εαυτού μου».

247C4E5B00000578-2903278-image-m-55_1420805509500.jpg
«Βρίσκομαι εδώ όχι ως πολιτικός, όχι ως πρώην υφυπουργός του Φρανσουά Φιγιόν, αλλά ως γυναίκα που έχασε τον άντρα της, που τον δολοφόνησαν οι βάρβαροι. Πριν τον αγαπήσω, τον θαύμαζα και τον αγάπησα επειδή ήταν αυτός που ήταν. Έλεγε τα πράγματα με το όνομά τους, πίστευε πως η ζωή είναι μικρή και πως πρέπει να υπερασπιζόμαστε τα ιδανικά μας. Γνωρίζετε εσείς ανθρώπους που είναι ικανοί να πεθάνουν για τις ιδέες τους σήμερα; Όχι. Μόλις πέθαναν, μόλις δολοφονήθηκαν. Η αλήθεια είναι πως θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει το μακελειό και δεν τα καταφέραμε», είπε συγκινημένη.

Ακόμα τόνισε ότι είναι περήφανη για τον Σαρμπ: «Πέθανε όρθιος σαν ήρωας. Ο Σάρμπ, όπως και οι άλλοι σκιτσογράφοι, αξίζουν να μπουν στο Πάνθεον. Ήταν αντιστασιακοί γιατί υποστήριζαν την ανεξιθρησκεία και την ελευθερία της έκφρασης. Δεν διακατέχονταν από ισλαμοφοβία, όπως πολλοί έγραψαν. Είμαι σίγουρη ότι θα δεν θα ήθελε να κλαίμε αλλά να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την ελευθερία της έκφρασης».

Τέλος, η σύντροφος του δήλωσε ότι «για μένα δεν είναι νίκη το γεγονός ότι οι Γάλλοι κατεβαίνουν ενωμένοι στο δρόμο, είναι μια ήττα, μια τραγωδία, γιατί τον έχασα και τίποτα δεν μπορεί να μου τον φέρει πίσω».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top